Interview with a DJ part. I : Mr.A

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • W-lock

Kuka onkaan mies Danceterian takana. Ranneliike päätti ottaa selvää ja asettaa lauantaisin Birdien alakerrasta löytyvän tanssihelvetin syypään dj Mr.A:n piinapenkkiin.

Ikä: 35v.

Harrastukset: Musiikki, dvd;t, leffat, telkkarisarjat (Idols;), Desperate Housewives, brittikomedia ja kaikenlainen epäselvä viihde. Mopsit.

Kuinka kauan olet soittanut levyjä?
Hieman yli 10 vuotta.

Mistä sait aikoinaan kipinän aloittamaan levyjen soittamisen?
Kävin aikoinaan Lontoossa asuessani ahkerasti Trade-nimisellä klubilla jossa yhtenä residentti dj´stä soitti Tony de Vit. Uppouduin totaalisesti hänen soittamaansa musiikkiin ja tajusin sen synergian jonka DJ voi luoda yleisönsä kanssa. Tuhlasin loppulomani rahat levyihin ja rest is history ;)

Esikuvat musiikin saralla?
Danny Tenaglia, Victor Calderone, Peter Rauhofer, Desyn Masiello, DJ Orkidea. Oma isäni tutustutti meidät lapsena klassiseen musiikkiin josta varmasti on ollut jotain hyötyä näin jälkeenpäin ajatellen.

Kaikilla taiteilijoilla on muusansa. Mikä on sinun muusasi soittaessasi?
Yritän vain ajatella sitä tilannetta ja uppoutua niihin fiiliksiin mitä musiikki mulle antaa ja toivon että yleisö nauttii kuuulemastaan! Parhaimmassa tapauksessa jengiltä takaisin päin tuleva energia on juuri sitä parasta palautetta mitä voi saada.

Millä sanoin kuvailisit omaa musiikkityyliäsi?
- Energistä, iloista, tuhmaa, seksikästä, aavistuksen verran tummaa ja hyppysellisen mystistä. Rumpuja unohtamatta!!!

Paras keikkasi ikinä? Missä, Milloin ja Miksi?
Yksi parhaimmista keikoista oli taannoin Liettuassa, Exit klubilla, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti mm. loppuun asti viritetystä äänentoistosta. Jo pelkästään sen puolesta klubilla on loistava soittaa. Lisäksi he eivät tunne ns. aukioloaikoja joten bileet yleensä paranevat vasta n. klo 03- . Liettuassa on erittäin asiantunteva yleisö ja välitön tunnelma kaikin puolin, ja päästä soittamaan klubilla jossa juuri edeltävänä viikonloppuna oli esiintynyt Deep Dish on myös ihan siistiä.

Miten näet tanssimusiikkigenren kehittyvän tulevien vuosien aikana?
Vaikea sanoa. Tällä hetkellä elektro- ja 80-lukuvaikutteinen soundi puskee todella voimakkaasti läpi tanssimusiikissa. Klubimusiikissahan kaikki menee n.10 vuoden sykleissä joten luultavasti seuraava trendi tulee olemaan jotain 90-luvulle viittaavaa. Itse toivoisin Diivojen paluuta tanssimusiikkiin, isoja vokaaleja ja ehkä hieman diskoon vivahtavaa soundia. Rumpuja unohtamatta!!!!!!

Tulemmeko näkemään lisää omia produktioita tulevaisuudessa Smoky Roomin lisäksi?
Kyllä varmasti!!

Danceteria-ilta Birdiessä on mukava piristys Helsingin yöelämään. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan Danceteriaan?
Toivottavasti lisää avarakatseisia ihmisiä musiikin suhteen, että ihmiset tajuaisivat tulla paikalle hieman aikaisemmin jotta iltaa päästään rakentamaan ´oikeaoppisesti´, mahdollisesti vierailevia DJ:tä sekä koti- että ulkomailta, ja taatusti tinkimättömän loistavaa fiilistä ja juuri sitä tasaisen varmaa hyvää musiikkia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!