David Bowie

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Vaeltaja2006

Maanantaina, 8.1.2007 tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun David Bowie syntyi. Ei hän silloin ollut Bowie vaan David Jones. Hän syntyi Brixtonissa Lontoon lähellä köyhässä ympäristössä. Sinne oli muuttanut paljon siirtolaisia Jamaikalta ja Irlannista. Omassakin perheessä oli ongelmia. Veli oli kehitysvammainen, ja huolenpito vaati paljon. Taskurahaa ei ollut niin kuin muilla pojilla. Mutta David oppi jo nuorena hankkimaan omat taskurahansa ja mainetta. 13-vuotiaana hän oli suosittu koululaiskonserteissa. Bromleyn teknisessä korkeakoulussa hän hankki tietopohjan musiikkiaan varten.

16-vuotiaana hän perusti ensimmäisen oman bändin. 1969 oli vuorossa kuuluisa The Spiders from Mars. Erityisesti herätti huomiota heidän pukeutumisensa. David alkoi näyttää yhä enemmän naiselta.

Ziggy Stardust –albumi 1972 oli menestys. Hän näytti siihen aikaan androgyyniltä (sitä käsitettä ei silloin vielä tunnettu), ja lehdet kirjoittivat hänestä biseksuaalina. Hän alkoi kierrellä Lontoon gay-yöelämässä. Konsertti 1973 Lontoon Hammersmtih Oreonissa oli valtaisa menestys. Kriitikot paheksuivat sitä, että hän menestyksen tähden ”näyttelee” biseksuaalia.

Vuonna 1975 alkoi myös elokuvaura. Ensimmäisessä elokuvassaan hän näyttelee myös androgyynia. 1970-luvulla hän eli pitkään berliinissä. 1980 häntä juhlittiin Broadwaylla. Erilaista menestystä on jatkunut näihin päiviin saakka. Yhä seurapiirilehdissä on ongelmana hänen seksuaalisuutensa. Mikä hän on miehiään!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!