Lappeenrantalaislehti haastattelee Suomesta turvapaikkaa hakevia venäläismiehiä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Lappeenrannan Uutiset -lehti haastattelee Suomesta turvapaikkapäätöstä Lappeenrannan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa odottavia venäläismiehiä. Miehet kertoivat lehdelle rankoista kokemuksistaan, joiden vuoksi he päätyivät etsimään turvaa ulkomailta.

Lehden haastattelun mukaan toisiinsa internetissä tutustuneet Vasilij Kolesnikov, 24, ja Vladimir Naumov, 36, tapasivat toisensa ensi kertaa vuonna 2013. Pariskunta muutti yhteen Pietariin, Naumovin luokse, mutta elämä ei sielläkään ollut helppoa; oli syrjintää, kiusantekoa, väkivaltaa, sillä uhkailua ja ajojahtia. Miesten kotiin myös murtauduttiin ja töistä annettiin potkut. Viranomaisita ei miesten mukaan ole ollut apua ongelmien selvittelyssä.

Pariskunta pakeni lopulta Ruotsiin ja sieltä Suomeen, josta he hakevat turvapaikkaa. Miehet ovat huolissaan mahdollisista seurauksia, jos he eivät saa Suomesta myönteistä turvapaikkapäätöstä ja joutuvat palaamaan Venäjälle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miehet kertovat lehdelle, että mikäli he saavat turvapaikan Suomesta, he haluaisivat mennä Suomessa ehkä naimisiin, perustaa perheen ja elää normaalia elämää.

Lappeenrannan Uutiset: Nyt puhuvat turvapaikkaa hakevat venäläiset homomiehet - taustalla uhkailua, väkivaltaa ja raiskauksia
Lehti: Venäläiset homomiehet hakevat turvapaikkaa Suomesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!