ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lehti: Venäläiset homomiehet hakevat turvapaikkaa Suomesta

Sami Mollgren • 19.01.2015 20:52 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Lappeenrannan Uutiset kertoo, että kaksi venäläistä homoseksuaalia odottaa turvapaikkaa Lappeenrannassa. 24- ja 36-vuotiaat miehet ovat odottaneet syyskuusta lähtien Konnunsuon vastaanottokeskuksessa ratkaisua turvapaikasta.

Kimmo Panula Saimaan Setasta kommentoi Lappeenrannan Uutisille videohaastattelussa homoseksuaalien tilannetta Venäjällä. Hänen mukaansa homojen asema Venäjällä on huolestuttava ja heidän asemansa vaikeutuu jatkuvasti.

Panula ei olisi yllättynyt siitä, että hlbti-vähemmistöihin kuuluven maasta pois pyrkivien määrä kasvaisi.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema Venäjällä heikentynyt

Viime vuosina seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema Venäjällä on heikentynyt, ja esimerkiksi hlbti-järjestöjen toimintaa on vaikeutettu. Samoin em. vähemmistöihin kuuluvien kokoontumisvapautta on rajoitettu ja usein hlbti-ihmisten oikeuksia puolustavat mielenilmaisut ovat joutuneet väkivaltaisten hyökkäysten kohteeksi.

Kesällä 2013 Venäjällä hyväksytty ns. "homopropagandalaki" vaikeuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevan asiallisen tiedon levittämistä. Laittomaksi katsotaan esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden esittäminen saman arvoisena heterosuhteiden kanssa. Myös valtiollisen television keskusteluohjelmissa on lietsottu kielteisiä ennakkoluuloja homoseksuaalisuudesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Verkkolehtien lukijakommenteissa on tavan mukaan ollut kovinkin kiihkeitä puheenvuoroja sitä vastaan, että venäläisiä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia turvapaikanhakijoita otettaisiin vastaan Suomeen. Kielteisiä äänenpainoja ovat herättäneet niin venäläisyys kuin homoseksuaalisuuskin.

Toisaalta kommenteissa on huomautettu, että esimerkiksi nyt Lappeenrannassa turvapaikkapäätöstä odottavat ovat parhaassa työiässä.
  smo • 22.01.2015 07:54
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy