Me Naiset -lehti kumoaa kuusi uskomusta biseksuaalisuudesta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 1
Biseksuaalien pride-lippu

Me Naiset -lehti yrittää avata biseksuaalisuus-ilmiön luonnetta yleisten myyttien kautta "Vaihe vai valinta - 6 myyttiä biseksuaalisuudesta" -otsikoidussa jutussaan. Lehden arvion mukan biseksuaalisuus hämmentää monia ei-biseksuaaleja.

Lyhyessä jutussa esitellään kuusi väitettä, ja niihin vastataan lyhyillä kommenteilla. Yhden väitteen mukaan "biseksuaalit eivät osaa päättää", toisen väitteen kohdalla pohditaan, onko biseksuaalisuus "pelkkä vaihe". Esillä on myös myytti biseksuaalien kevytkenkäisyydestä ja uskottomuudesta.

Biseksuaalisuus

Biseksuaalisuus on yksi seksuaalisen suuntautumisen muodoista ja biseksuaalien katsotaan yleensä olevan yksi seksuaalivähemmistöistä. Biseksuaalinen henkilö voi tuntea seksuaalisia ja/tai romanttisia tunteita kohteen sukupuolesta riippumatta tai joidenkin tulkintojen mukaan kumpaa tahansa sukupuolta edustavaa henkilöä kohtaan. Tulkinnasta riippuen biseksuaalisuus nähdään joko omana suuntautumisenaan heteroseksuaalisuuden ja homoseksuaalisuuden rinnalla tai eräänlaisena heteroseksuaalisen ja homoseksuaalisen suuntautumisen kirjon ääripäiden välimuotona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joidenkin arvioiden mukaan moni suuntautumiseltaan biseksuaali pyrkii elämään elämäänsä mahdollisuuksien mukaan heteroidentiteettiin sopeutuneena, vastatakseen ympäristön hetero-odotuksiin ja välttyäkseen syrjinnältä.

Me Naiset: Vaihe vai valinta - 6 myyttiä biseksuaalisuudesta
23. syyskuuta on omistettu biseksuaalisuudelle

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • puppeliassi
  • 4.11.2014, 22.36
Itse väitän että suurinosa on biseksuaaleja eli iso osa heteroista feikkaa.

Simpansseistakin tai bonoboista taitaa yli puolet olla biseksuaaleja, heillä ei ole sellaisia ongelmia että joutuisi syrjityksi kun on omaa sukupuolta olevan kanssa. Eiköhän se koske älykkäintäkin kädellistä eli homo sapiensia eli nykyihmistä.