ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

23. syyskuuta on omistettu biseksuaalisuudelle

23.09.2013 20:56 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Biseksuaalisuudelle on oma pride-lippunsa.
Päivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta biseksuaalisuudesta ja tuoda biseksuaalisuutta ilmiönä näkyväksi. Päivää otsikolla Bi Visibility Day on vietetty vuodesta 1999 lähtien.

Biseksuaalisuuden päivä 23. syyskuuta on huomioitu esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa, Saksassa, Japanissa ja Uudessa-Seelannissa. Päivän tukijoihin kuuluu esimerkiksi eurooppalainen sateenkaarijärjestöjen kattojärjestö ILGA-Europe.

Euroopan unionin perusoikeusviraston keväällä 2013 julkaiseman raportin mukaan biseksuaaliset henkilöt kokevat enemmän syrjintää työelämässä kuin homomiehet. Biseksuaalit henkilöt kokevat tutkimuksen mukaan homomiehiä todennäköisemmin tarvetta salata suuntautumisensa. Joidenkin käsitysten mukaan avoimesti biseksuaalit kohtaavat syrjintää sekä heteroiden että homojen taholta. Naisten kohdalla biseksuaalisuus puolestaan hyväksytään miehiä paremmin; naisten suuntautumista ja seksuaalisuutta ei joidenkin käsitysten mukaan oteta yhtä "tosissaan" kuin miesten.


Biseksuaalisuus on yksi seksuaalisen suuntautuneisuuden muodoista, ja biseksuaalien katsotaan yleensä olevan yksi seksuaalivähemmistöistä. Biseksuaalinen henkilö voi tuntea seksuaalisia ja/tai romanttisia tunteita kohteen sukupuolesta riippumatta tai joidenkin tulkintojen mukaan kumpaa tahansa sukupuolta edustavaa henkilöä kohtaan. Tulkinnasta riippuen biseksuaalisuus nähdään joko omana ilmiönään heteroseksuaalisuuden ja homoseksuaalisuuden rinnalla tai eräänlaisena heteroseksuaalisen ja homoseksuaalisen suuntautuneisuuden kirjon ääripäiden välimuotona.

Arvioiden mukaan moni suuntautumiseltaan biseksuaali pyrkii elämään elämäänsä mahdollisuuksien mukaan heteroidenttiin sopeutuneena, vastatakseen ympäristön hetero-odotuksiin ja välttyäkseen syrjinnältä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Biseksuaalien osalta törmää usein siihen että työelämässä puhutaan esim. "Varo nainen niitä homoja. Ne kun liehittelee sua ja menee sun kanssa naimisiin ja sitten ne ei välitäkään ja vaan pettää jonkun miehen tai pojan kanssa" ... kun puhutaan kuitenkin biseksuaaleista.

Biseksuaalien kannattaisi olla rehellisempiä ja avoimempia, jotta he löytäisivät kumppanikseen/kumppaneikseen kaltaisensa, eli toisen biseksuaalin, eivätkä "näyttelisi" homoa tai heteroa.

"suuntautuneisuus" on kyllä typerin käsite/termi, mitä olla ja voi
vs esim. suuntautua jollekin ammattialalle.
Eli ei-valinta vs valinta.

Biseksuaalisuus lienee ihan oma seksuaalisuuden ihmisryhmänsä. Se homo/hetero/biseksuaalisuus-asteen Kinsey-aseikko-jatkumo lienee seurausta vain siitä että sen tekijä Kinsey oli itse biseksuaali ja halusi määritellä asian "mieleisekseen". Jonkinlainen kolmikanta tuossa lienee kuitenkin lähempänä luontoa ja ihan lokeroimattakin eli on homoja, on heteroita ja on biseksuaaleja luonnoltamme. Biseksuaaleilla sitten se biseksuaalisuuden "toteutusaste" vaihtelee yksilöittäin ja sekä homoille, että heteroille se biseksuaalinen seksuaalisuus on sen toisen sukupuolen kiinnostuksen osalta ihan luonnostaan turn-off. Transseksuaalisuus ja "tyttöily" lienee melko lähellä biseksuaalisuutta, naismiehuutta.

HLBT-ravintolat olisivat voineet järjestää tuolle teemapäivälle bi&trans-pippalot - niin voisi sitten muulloin järjestää ihan (täysin) miesten bileet tai naisten bileet, eikä tuputtaa niihin aina niin trans-biseksuaalisuutta.

Kommenttia muokattu: 24.09.2013 klo 07:47
  human • 24.09.2013 07:44
Tuskinpa Kinsey sentään aivan mutu-tuntumalla sen asteikkonsa laati.

Biseksuaalisuudessa käsittääkseni kyse on enemmän siitä, että seksuaalisen kiinnostuksen kohteen sukupuoli on jokseenkin toisarvoinen seikka. Ei siis sitä, että seksuaalisen tyydytyksen saadakseen olisi enemmän tai vähemmän säännöllisesti voitava sekstailla kummankin sukupuolen edustajan kanssa. Toisin sanoen biseksuaali ei ole sen alttiimpi uskottomuuteen tai "moniavioisuuteen" kuin heterot tai homotkaan. Tietysti potentiaalisia ihastuksen kohteita on tarjolla tuplamäärä, mutta kun "se oikea" on löytynyt, uskollisuus on aivan yhtä mahdollista kuin kenellä muulla tahansa.

En siis oikein ymmärrä, miksi biseksuaalin pitäisi valita kumppanikseen toinen biseksuaali. Tietysti omasta seksuaalisuudestaan on suhteen kestävyyden kannalta hyvä olla mahdollisimman avoin riittävän varhaisessa vaiheessa, että ikäviä yllätyksiä esimerkiksi kumppanin asenteiden vuoksi ei syntyisi.
  Public eye • 24.09.2013 11:39
Human: "HLBT-ravintolat olisivat voineet järjestää tuolle teemapäivälle bi&trans-pippalot - niin voisi sitten muulloin järjestää ihan (täysin) miesten bileet tai naisten bileet, eikä tuputtaa niihin aina niin trans-biseksuaalisuutta."

Ääri-homoille kuten Human omaan napaan tuijottaminen ja vain omien oikeuksien puolustaminen on tyypillistä. Itsekeskeisiä muita ymmärtämättömiä suvaitsemattomia homoja päivystää homokuppiloiden baaritiskillä illasta toiseen. Mites se "Rakkaus" isolla R:llä josta Human paasaa koomisesti koko ajan? Bi:t ja trans-ihmiset saavat olla olemassa kunhan eivät tunge Humanin homo-iltoihin eli saavat olla kunhan eivät hänen kanssaan samassa tilassa. Human taitaa kärsiä ääri-homouden lisäksi pahasta narsismista.

Juuri Humanin suvaitsemattomalla tavalla ajattelevien takia tänään on Bi visibility Day.

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 14:20

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 14:43
  Zephyr • 23.09.2016 14:16
Tässä lukemista Humanille(tai pikemmin Anti-Humanille):

Biseksuaalisuuden monet merkitykset

www.antroblogi.fi

Human on kuin ääriuskovaiset, he ovat aivopestyjä ja eivät omaksu uutta tietoa jos se on heidän aatteensa vastaista.

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 21:22
  Zephyr • 23.09.2016 15:56
"Biseksuaalien kannattaisi olla rehellisempiä ja avoimempia, jotta he löytäisivät kumppanikseen/kumppaneikseen kaltaisensa, eli toisen biseksuaalin, eivätkä "näyttelisi" homoa tai heteroa."

Kerran taas sekoitat iloisesesti (gay!) biseksuaalisuuden ja ns. kaappihomouden, ehkä yleisin virhe minkä ihminen jolla on enemmän mielikuvitusta kuin kokemusta ja tietämystä biseksuaaleista tekee. Toinen lienee se Woody Allenin vitsi miten bisekasuaaleilla on kaksin verroin paremmat mahdollisuudet treffeille.

Näyttelemisestä: oletko Human muuten koskaan törmännyt käsitteeseen "straight-acting"?

"Transseksuaalisuus ja "tyttöily" lienee melko lähellä biseksuaalisuutta, naismiehuutta."

Ovatko biseksuaalit mielestäsi miehiä?

------
Ristiinpukeutumisen yleisyydestä en tiedä, mutta tätä harjottavista henkilöistä tuli juuri dokumentti. Siinä esiintyi kolme pariskuntaa, joissa mies harrasti transfetismia yhdessä vaimonsa kanssa avoimesti.

Vai kumpaa tarkoitat, hyvää Human, transsukupuolisuutta vai transvetismia? Tunnut puhuvan näistä kanhdesta eri ilmiöstä kuin ne olisivat sama asia ja "ratkaisu" biseksuaalien vaikeuteen löytää täydellinen partneri.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 18:41
Biseksuaalien päivää on vietetty eri puolilla maailmaa. Tässä esimerkiksi Schleswig-Holsteinin osavaltion sosiaaliministeriön sivustolta:
www.facebook.com
Hessenin osavaltion syrjintäsuojaviraston sivulta:
www.facebook.com

Olen tavannut paljon biseksuaaleja matkan varrella. Tällä hetkellä lähin tuntemani bimies asuu muutaman metrin päässä kerrosta ylempänä.
  Havainnoija • 23.09.2017 20:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy