Tv1:n Inhimillinen tekijä: Kun aviopuoliso onkin homo

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • vaeltaja2006
  • 36

Tv1:n Inhimillinen tekijä -ohjelmassa puhuttiin perheiden sisäisistä salaisuuksista. Tällainen salaisuus voi olla esim. yhden perheenjäsenen homoseksuaalisuus.

Lauraliisa eli 40 vuotta avioliitossa homomiehen kanssa. Homoseksuaalisuus oli perheen salaisuus, josta vaiettiin. Aviomies alkoi vuosien mittaan liikkua ja matkustella yksin. Perheestä ilmeisesti alkoi tulla rasite ja este itsensätoteuttamiselle homomiehenä. Kun aviopuoliso Lauraliisa jäi eläkkeelle 69-vuotiaana, hän lopetti kaksoiselämänsä. Hän kertoi sukulaisilleen perheestään. Kukaan ei halunnut uskoa hänen elämäntarinaansa. Nyt Lauraliisa on uudessa avioliitossa.

Areenassa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

36 kommenttia

Kannattaisi jo viimein yrittää oikaista tuota harhakuvaa, että vastakkaisen sukupuolen kanssa naimisiin menneet ei-heterot olisivat muka homoja - kyllä ne ovat ennen ja nykyäänkin biseksuaaleja, eli eivät homoja, eivätkä heteroita. Kannattaisi siis puhua biseksuaaleista ihan biseksuaaleina, eikä luoda ja ylläpitää harhakuvia ja liittää heidän suuntaukselleen ominaisia asioita muihin.

Eivät homot tai lesbot lähde täysin kokonaan pettämään itseään ja toista, eivät lähde avioitumaan vastakkaisen sukupuolen kanssa. Mutta sieltä biseksuaalien keskuudesta kyllä löytyy niitä, jotka antavat ymmärtää aluksi olevansa muka heteroita ... ja päätyvät sitten jossain vaiheessa toteuttamaan itseään, muka homoina, vaikka eivät sitäkään ole, eivätkä kykene olemaan.

Kommenttia muokattu: 05.04.2014 klo 14:04
human, ei avioliiton solmiminen vastakkaista sukupuolta edustavan puolison kanssa tee homosta automaattisesti biseksuaalia. Kyllä avioliittoon on kautta aikain menty myös muista syistä kuin seksuaalisen vetovoiman ajamana, eikä ole mitenkään mahdoton ajatus että homo tai lesbo päätyisi heteroavioliittoon, joko omasta tahdostaan tai muiden tahdosta.

Seksiakti onnistuu useimmilta ihmisiltä teknisesti jos niikseen tulee myös seksuaalisesti täysin epäkiinnostavan kumppanin kanssa. Homoutta tai lesboutta ei määritellä tekojen vaan tuntemusten perusteella.