Superhetkiä pronssiottelun jälkeen

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 2

Varmaan sadat tuhannet talviolympialaisia seuranneet tv-katsojat itkivät yhdessä uraansa lopettavien suomalaisten jääkiekkomestareiden ja selostaja Kaj Kunnaksen kanssa. Pronssiottelun jälkeen pelaajakäytävän haastattelupisteessä kävi useampikin urheilija, mm. Teemu Selänne, joka ei enää koskaan pelaa olympialaisissa. Nämä "raavaat" miehet muistelivat urheilijauraansa ja poistuivat taustalle itkien.

Kaj Kunnas on saanut tv-urheilulähetykset uudelle tasolle, jossa saavat olla mukana myös aidot inhimilliset tunteet. Kaj Kunnas myös haastatteli uimari A-P. Liukkosta, kun tämä tuli kaapista ja kertoi olevansa homo. Toivottavasti tämä uusi ote rohkaisee nuoria urheilijoita mukaan. Raja-aidat on saatava murtumaan. Toivottavasti tämä rohkaisee myös urheilutoimittajia olemaan inhimillisiä.

Tv:n urheilulähetyksessä nähtiin näiden olympialaisten aikana jotain uutta ja mullistavaa. Tosin "vanhasta urheilukulttuurista" kiinnipitävät loukkaantuivat ja vaativat adressilla Kaj Kunnasta pois selostamosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Havainto urheilun suosittummuudesta.

Palasin juuri täpötäydellä lomalennolla Suomeen. Koneen perämies ilmoitti jossakin vaiheessa matkaa saaneensa tiedon ottelun tuloksesta ja kehotti niitä pistämään sormet korviin, jotka eivät halua kuulla lopputulosta vielä tuona hetkenä. Sen jälkeen hän ilmoitti lopputuloksen. Odotin mahtavia aplodeja. Kenties vain kolmannes taputti vaisusti.

Koneessa istui joko väärää porukkaa taikka sitten tämä urheilun koohkaus ei ole missään suuhteessa siihen todella kiinnostuneiden määrään.

Onneksi pystyin väistämään talviolympialaiset varsin totaalisesti. Katsoin avajaiset. Venäjällä ei oikeastaan olisi tuollaiseen varaa.

Lomakohteessani Gran Canarialla, ikkunan alla hotellissa oli allasbaari, jossa kahdella suurella monitorilla esitettiin ilta illan jälkeen kovalla metelillä potkupalloa! Protestoin. Kerroin, että hotellivieraista suurin osa ei tajua espanjankielisestä selostuksesta yhtään mitään ja kehotin sulkemaan tv:t. Tuloksetta: "koska menossa ovat kovin tärkeät ottelut".