Runsas radioviikko

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 3

Tällä viikolla on taas kuultu monta kiinnostavaa radio-ohjelmaa heteroista, homoista, lesboista ja transihmisistä. Kaikki nämä ohjelmat ovat vielä Areenassa.

Horisontti Sotšista

Horisontti-ohjelmassa tänään Sotšin kisapappi Leena Huovinen kertoo kisapapin työstä. Hän on ollut pitkään pappina myös opiskelijoiden parissa. Hän tulee Horisontti-ohjelmaan mukaan n. 40 minuutin kohdalla, hän puhuu ihmisoikeuksista ja urheilijoista esikuvina. Pitäisikö urheilijoiden ottaa kantaa yhteiskunnalllisiin epäkohtiin. Huovinen kertoo myös keskusteluistaan suomalaisten urheilijoiden kanssa. Homoseksuaalisuus tule esiin sekä yliopistomaailmassa että urheilussa. Huovinen itse on ollut pappina siunaamassa homoseksuaaleja.
http://areena.yle.fi/radio/2119004


Suomalainen sensuuri kuunteli rakkaushuolia

Talvi- ja jatkosodan aikana tiedotusvälineitä sensuroitiin hyvin tiukasti. Helsinkiläinen Eila päätyi tuoreena ylioppilaana talvisodan aikana työskentelemään sotasensuurissa. Toimittajana Seppo Heikkinen.Ohjelma on uusinta vuodelta 2010. Suunnilleen kohdasta 23 minuuttia alkaen Eila kertoo, miten he sensorit kuuntelivat kaikki ulkomaanpuhelut ja myös Mannerheimin puheluja. Kuunneltiiin myös vanhoja ruotsalaisherroja, joilla oli poikaystävät Suomessa. Sellaista oli sota-aikana.
http://areena.yle.fi/radio/2057608

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Elämää transihmisenä

Takun tarinassa sukupuolen korjausprosessissa oleva kertoo elämästään ja omista valinnoistaan. Haastattelijana on Jenni Pääskysaari ja ohjelma oli Radio Puheessa.
http://areena.yle.fi/radio/2141847


Erikoisempia tekniikoita

Perttu Häkkinen oli valinnut aiheeksi sadomasokismin. Sitä voivat harrastaa niin akateemiset kuin muutkin ja sekä heterot että homot. Carlo ja Jaana kertovat sitomisesta eli bondagesta ja siitä, mihin sitomisen viehätys perustuu. Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen ja sadomasokismin kulttuurihistoriasta kirjoittanut J. Tuomas Harviainen ovat myös haastateltavina.
http://areena.yle.fi/radio/2141832

3 kommenttia

Roman Schatzin Maamme-kirja

Ihan homona

Ma 10.2.2014 klo 10.05

http://areena.yle.fi/radio/2112907

Homot vaarantavat talviolympialaiset sekä muita yhteiskuntamme peruspilareita. Taidehomo on hyvä homo, urheiluhomo on huono homo, poliitikkohomo on siinä ja sinä. Miksi homous kiinnostaa meitä kaikkia niin paljon, että jaksamme liputtaa sen puolesta ja sitä vastaan? Miksi homot pelkäävät heteroita, miksi heterot pelkäävät homoja ja kuinka me voimme tulevaisuudessa kaikki suihkussa peloitta kumartua? Tästä keskustelevat ihan homona Jani Toivola, Saska Saarikoski ja Roman Schatz.
---
Suomessa ei ilmeisesti ole yhtään biseksuaaleja, kun ainakaan niistä ei puhuta, vaikka nehän eivät ole homoja, eivätkä heteroita.

Ihan kuin biseksuaalit olisivat monesti edelleenkin jotain käpykaartilaisia, jotka luikkivat pimentoon metsään, kun seksuaalivähemmistöistä ja heteroseksuaalisesta suuntauksesta puhumisen tosi paikat tulevat.