Perheaikaa - Väestöliiton parisuhdekurssi netissä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Juhani Viherlahti
Perheaikaa.fi kuvitusta

Uutta Suomessa: apua parisuhdekiemuroihin kotisohvalla

Sateenkaari-ihmisten parisuhteet kaipaavat tukea ja huoltoa aivan samoin kuin heteroparitkin. Ensi huuman haihduttua arki saattaakin tuntua tylsältä ja kiinnostus omaan kumppaniin vähetä. Missään ei opeteta sitä, kuinka suhdetta opitaan ja sitä säädetään. Kuinka elää toisen ihmisen kanssa tavallista arkipäivää? Kuinka selvitään riidoista rikkomatta suhdetta lopullisesti?

Sateenkaari-ihmisille on ollut tarjolla suhteellisen vähän luotettavia parisuhdeterapioita. Epävarmuutta on aiheuttanut myös se, ettei voi aina olla varma, onko parisuhdeterapeutti perillä sateenkaari-ihmisten erityistilanteesta. Terapeutin kanssa tulokselliseen työskentelyyn tarvitaan myös se, että terapeutin omat asenteet ovat kohdallaan.

Väestöliitto on lähtenyt vastaamaan parisuhdeterapian tarpeeseen ehkä maailman ensimmäisellä nettiparisuhdekurssilla. Sen ovat ideoineet ja rakentaneet Väestöliiton kanssa Suomen Pariterapiayhdistys. Sateenkaariperheet ry toimii Perheaikaa.fi verkkosivujen yhtenä yhteistyökumppanina.

Väestöliiton tiedotteessa kerrotaan, että nettiparisuhdekurssi perustuu kanadalaisen professorin Susan Johnsonin kehittämään tunnekeskeiseen pariterapiaan, joka on tutkitusti tehokas pariterapiamuoto. Tässä terapiamuodossa vahvistetaan kumppaneiden läheistä suhdetta ja tunteet mielletään välineenä muutokseen. Kurssi on laadittu soveltuvaksi hyvin erilaisille pareille. Kurssi ei kuitenkaan sovellu pareille, joiden suhteessa on väkivaltaongelma.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kurssi julkaistiin syksyllä 2013 ja on Väestöliiton mukaan saavuttanut heti suuren suosion. Tämä tunnekeskeinen nettiparisuhdekurssi on tuotettu Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Se on ilmainen. Kurssi löytyy alla olevasta osoitteesta


Väestöliiton Perheaikaa.fi nettikurssi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!