Toronton öykkäripormestari yllättäen Priden lipunnostoon

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
Mayor Rob Ford on pitänyt etäisyyttä Toronto Prideen, toisin kuin jo monet edeltäjänsä. Arkistokuva. Kuva: Juhani Niinistö.

Toronton pormestari Rob Ford ilmaantui lukemaan vuoden 2013 Priden avajaisjulistusta. Kahtena edellisenä vuonna joku hänen edustajansa on lukenut sen avajaisissa, joissa sateenkaarilippu vedetään kaupungintalon salkoon. Avajaisissa oli paikalla myös Ontarion pääministeri Kathleen Wynne, joka on Kanadan ensimmäinen avoimesti homoseksuaali provinssipääministeri.

Syksyn 2010 vaaleissa toisena pääehdokkaana olleen avoimesti homon Smithermanin voittanut Ford aiheuttanut melkoisesti harmia Toronton HLBT-kentälle. Pride-marsseihin Ford ei ole osallistunut, toisin kuin kolme edeltäjäänsä. Myös ensi lauantaina Ford aikoo olla mökillään eikä osallistua marsiin.

Pari viikkoa sitten Ford äänesti vuoden 2013 Priden avustusta vastaan valtuustossa. Vain kaksi muuta vastusti ja avustus hyväksyttiin suurella enemmistöllä. Fordin avustajat olivat vielä maanantaiaamuna epätietoisia siitä, aikoiko hän osallistua avajaisiin, kertoi Toronto Star.

Ford on käyttänyt julkisuudessa ja myös valtuuston istunnoissa homokielteisiä sutkauksia. Äskettäin on levitetty videota, jossa Ford käyttää homo-ongelmaista kieltä puhuessaan Kanadan liberaalien uudesta johtajasta Justin Trudeusta. Fordin on videossa väitetty olevan crack kokaiinin vaikutuksen alainen. Pormestari on kiistänyt sekä videon olemassaolon että crackin käytön.

Rob Ford valiittiin tehtäväänsä esikaupunkien "vanhojen vihaisten miesten" äänillä. Perus-Torontossa hän ei voittanut ainoassakaan vaalipiirissä. Ford on nähty imagorasitteena provinssin ja liittovaltion konservatiiveille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toronto Priden sivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!