Mugabe uhkaa muuttaa Zimbabwen homojen helvetiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 6

Zimbabwen nykyinen presidentti Robert Mugabe lupasi eräässä katolisessa kirkossa pitämässään puheessa kiristää homoihin kohdistuvaa lainsäädäntöä, mikäli hänen puolueensa ZANU-PF voittaa seuraavat vaalit.

Mugabe sekoitti puheessaan ”lasten hyväksi käyttäjät, sodomiitit ja pedofiilit ” sateenkaariväestöön kuuluviin ja vakuutti, että ensin mainituille langetetut tuomiot ovat liian lieviä. Hänen mukaansa nämä rikolliset mätänevät koko elämänsä vankilassa.

Presidentti vakuutti vahvistavansa Zimbabwen perustuslakiuudistuksen ja ehdotti, ”että samaa sukupuolta olevia henkilöitä kielletään menemästä keskenään naimisiin”. Sen lisäksi hän ylisti katolista kirkkoa, koska sen vastustaa homoseksuaalisuutta, ja arvosteli anglikaanista kirkkoa sen veltosta asenteesta tähän.

Zimbabwessa miesten välinen homoseksuaalisuus on laitonta. Vuonna 2006 maan hallitus muutti lakia niin, että sodomiaksi määritellään ”mikä tahansa teko, joka sisältää kahden miehen välisen kosketuksen, jos täysijärkinen henkilö voi tulkita sen säädyttömäksi teoksi”. Tämä saattaa rikolliseksi minkä tahansa kahden miehen välisen julkisen kiintymyksen osoituksen.

Vietettäessä maan itsenäistymistä Englannista vuonna 1980 Mugabe julisti ”homoseksuaalisuuden rappeuttavan ihmiskunnan arvokkuuden” ja ”olevan luonnotonta”. Sen lisäksi hän vertasi homoja ”koiriin ja sikoihin”. Hänen noustuaan valtaan vuonna 1987hänen sateenkaariväestöön kohdistamansa terrorin on voimistunut.

Universo Gay (Espanja)

6 kommenttia

Niinpä niin. Monet tälläkin palstalla Suomen homofobiasta valittavat voivat lukea miten on asiat jossain muualla: paljon paljon huonommin kuin täällä. Suomi on homojen paratiisi Afrikan maihin verrattuna.
Mielenkiintoista, eli jos jossain joku vaan rikkoo vähän enemmän joitakuita vastaan kuin minä täällä, olen automaattisesti se ainoa toinen vaihtoehto.

Jospa vaikka estäisin Roxia puhumasta, olisi se Roxin mielestä ok, koska jossain Saudi-Arabiassa tai Iranissa tuollainen sankari roikkuisi hirressä.