Kaksi chileläisnaista meni keskenään avioliittoon videokonferenssin avulla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kaksi chileläisnaista, Claudia Amigo ja Claudia Calderón menivät keskenään naimisiin Chilen pääkaupungissa Santiagossa, vaikka homoavioliitot eivät ole Chilessä laillisia. Avioliitosta tuli pätevä, koska seremoniassa käytettiin hyödyksi nykytekniikkaa, avioliittoseremonian kun toimitti belgialaisen Marchinin kaupungin pormestari.

Homman takana on ranskalainen kansalaisjärjestö ”Tous Unis Pour l'Egalité”, joka taistelee sateenkaarikansan tasa-arvon puolesta kansainvälisellä tasolla. Googlen Hangouts-ohjelma mahdollistaa korkeintaan 10 henkilön osallistumisen samanaikaisesti videokonferenssiin. Ohjelman avulla järjestö ottaa yhteyttä pareihin, jotka haluavat antaa lainvoiman suhteelleen, mutta jotka eivät voi tehdä sitä kotimaassaan lainsäädännön takia. Parit voivat sen sijaan käyttää hyväkseen niiden maiden lainsäädäntöä, joissa tasa-arvoinen avioliitto jo on todellisuutta.

Tällä järjestelmällä on toimitettu kuusi homoavioliittoa; Claudiat ovat ensimmäinen pari Latinalaisessa Amerikassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Chilen sateenkaarijärjestön Movimiento de Integración y Liberación Homosexual de Chile (MOVILH) puheenjohtaja Rolando Jiménez ilmaisi ilonsa kuultuaan uutisen. Hän vakuutti, että vaikka avioliitto ei ole pätevä Chilessä, pelkkä tosiasia, että Chilen kansalaiset voivat mennä naimisiin muiden valtioiden lakien perusteella, antaa ajattelemisen aihetta poliitikoille.

Universo Gay (Espanja)
Ranskalainen kansalaisjärjestö

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!