Espanjan piispat taas puoskareina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Katolinen kirkko on julkaissut espanjankielellä käsikirjan homoseksuaalisuudesta parantamiseksi. Kyseessä on kokoomateos Vatikaanissa vuonna 2008 järjestetyssä symposiumissa ”Seksuaalisuuden muodot ja katolinen ajattelutapa” pidetyistä esitelmistä. Teoksen keskeisiä teesejä on, että homoseksuaalisuus on sairaus, joka voidaan ja täytyy kitkeä.

La Marea-lehden digitaalisen version mukaan teoksen ”Amar en la diferencia” esittelytilaisuuteen osallistui Alcalá de Henaresin piispa Juan Antonio Reig Plá, joka on myös kirjoittanut alkusanat teoksen espanjankieliseen laitokseen. Kiistelty prelaatti syyttää ”sukupuoli-identiteettiä” ja 1900-luvun puolivälin seksivallankumousta ”suunnitelmallisesta ja järjestelmällisestä sekasorron kylvämisestä” perheisiin. Reig Plá menee vielä pitemmälle ja on sitä mieltä, että on luovuttava sinisilmäisyydestä ja tunnustettava, että kyseessä on todellinen ”Jumalan suunnitelmaan kohdistuva tuhoisa pyrkimys”.

Teoksen mukaan ”samaan sukupuoleen kohdistuva vetovoima” on sairaus, joka voidaan parantaa riittävin hoidoin, joihin kuuluu ”henkinen terapia” sekä psykologinen ja psykiatrinen hoito. Piispa Alcalá julistaa, että pappeja, jotka yrittävät auttaa homoseksuaalisten halujen kitkemisessä, suojelee uskonnonvapaus ja omatunto.

Esittelytilaisuudessa piispa Reig Plá tuomitsi sen, että homoseksuaalisuuden poistaminen Yhdysvaltain psykiatriayhdistyksen mielenterveyshäiriöiden luettelosta (DSM:nä tunnettu käsikirja, jota käytetään kansainvälisesti psykiatrisessa diagnostiikassa) oli tulos homojen harjoittamasta painostuksesta ”ja vieras kaikelle tieteelliselle tarkastelulle”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teos tarkastelee myös homoeroottisia taipumuksia katolisesta näkökulmasta ja sisältää oikeusopillisen tutkimuksen ”homoseksuaalisista toiveista”, kaikenlaisten liittojen ja perheiden oikeuksien vertailua ja ”se mitä tämä merkitsee yhteiselle hyvälle”.

Universo Gay (Espanja)

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • puppeliassi
  • 13.6.2013, 0.03
Olisipa tämä aprilli pilaa, ihan järjetöntä touhua taas.
Miten neitseellinen synnyttäminen kestää tieteellistä tarkastelua?
Jumala loi miehen ja naisen. Jos sen luomistyö jokus menee vähän vinoon, syy on tietysti vastasyntyneeen, eikä siihen tarvita piispojen omaatuntoa, jota niillä ei edes ole.
Iralnnissa ja San Salvadorissa ei saa aborttia, vaikka oma henki olisi vaarassa katolisen kirkon asenteen takia. Katolisilla piispoilla on kädet kyynärpäitä myöten veressä.