Venäjän homopropagandalailla laajoja vaikutuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12
Tämä uusi tilanne aiheuttaa neuvottomuutta kaikissa kansalaisjärjestöissä Venäjällä. Kuva Baikalilta. Suunta on kateissa

Luultavasti huomenna tiistaina Venäjän duuma lopullisesti päättää ns. homopropagandalaista. Ulkomaiset vetoomukset ja diplomaattiset huolenilmaukset ovat olleet turhia. Laki tulee koskemaan koko Venäjän aluetta. Lailla rajoitetaan kansalaisten ja median oikeuksia. Uskotaan, että homofobia tulee lisääntymään Venäjällä.

Lakiesitys tuotiin duumaan nopeassa tahdissa. Lakiesityksessä ei puhuta homoseksuaalisuudesta vaan "ei-traditionaalisista seksuaalisuhteista". Kiellettyä on "ei-traditionaalisten seksuaalisuhteiden" mainonta alaikäisille tai tällaisten suhteiden esittäminen tasa-arvoisina normaaleille seksisuhteille.

Sakot tulevat olemaan 100-120 euroa. Viranomaisille sakot ovat kymmenkertaiset ja järjestöille 12 000 - 25 000 euroa. Järjestöille voidaan määrätä 90 päivän toimintakielto. Jos propagandaa levitetään netissä tai mediassa, rangaistukset ovat vielä suurempia. Myös media voidaan tuomita toimintakieltoon. Ulkomaalaiset voidaan sakkojen lisäksi karkottaa tai määrätä 15 päiväksi vankilaan.


Uudessa nuorisoa suojaavassa lakipykälässä nuorten terveys vaarantuu homopropagandan vuoksi, ja esim. homojärjestöjen nettisivut voidaan jatkossa määritellä hallituksen "mustalle listalle". Tällaisia sivuja eivät verkkopalvelujen tuottajat saa päästää verkkoon, ja mustalle listalle joutumisesta ei päätä oikeusistuin vaan hallitus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Putin kertoi lehdistötilaisuudessa viime viikolla, että homoja ei Venäjällä syrjitä. Putinin mukaan lainsäädäntö on liberaalia. Kaikenlaiset ihmiset saavat luodaVenäjällä oman uransa. Arki on erilaista. Moskovan hallinon virkamies sai viime viikolla lopputilin, kun hän paljasti netissä homoseksuaalisuutensa. Kamtsatkalla paljastui raaka homomurha. Kaikki homojen mielenilmaukset on edelleen kielletty.


Saksalainen kansanedustaja Volker Beck sanoo, että homojen vainoaminen Venäjällä saa aivan uudet mittasuhteet. Saksan liittokansleri Merkel vaikenee. Myös Suomessa valtiovalta on ollut vaitonainen. Nyt on aika varoittaa Venäjälle matkustavia ulkoministeriön sivuilla. Uusi laki vaikuttaa laajasti mielipiteenvapauteen, lehdistön vapauteen, taiteen vapauteen ja kokoontumisvapauteen. Nyt koetellaan myös EU:n arvoja suhteessa Venäjään.

12 kommenttia

Ei siitä exä-Neuvostoliitosta sitten mitään parempaa nyxää tullutkaan, vaan menivät ojasta allikkoon.

Helsinki Pridessä on kyllä syytä venäjänkielisin banderollein viestittää täällä oleville venäläisille asiasta

http://picsit.fi/k/2013/06/09/RuisLoveIsLove3.jpg
Banaali historiallinen takautuma. Mannerheimin Muistelmista löytyy lause siitä, kuinka "Venäjän kansa ei ollut jaksanut kestää äkkiä saamaansa vapautta ja se vajosi orjuuteen, josta kehittyi maailmanvaara". S 244 (vuoden 1951 painos). Viittauksessa on kyse vuoden 1917 kehityksestä eli mensevikkivallankumouksen vaihtumisesta bolshevikkivallankumoukseksi, mutta lauseella voi olla nykyoloissa käyttökelpoisuutta.