Pakistanilainen lesbopari haki turvapaikkaa Englannista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Pakistanilaiset naiset, 34-vuotias Rehana Kausar ja 29-vuotias Sobia Kamar asuivat Pakistanin eri osissa ja tapasivat toisensa kolme vuotta sitten heidän tultuaan Birminghamin yliopistoon opiskelemaan.

Tämän kuun alkupuolella he solmivat rekisteröidyn parisuhteen Leedsin maistraatissa. He olisivat halunneet toimittaa nikah-seremonian islamilaisin perintein, mutta eivät löytäneet siihen halukasta imaamia.

Tämän jälkeen he ovat saaneet tappouhkauksia sekä Pakistanista että Englannista ja ovat hakeneet jälkimmäisestä turvapaikkaa. He eivät olisi turvassa, jos joutuisivat palaamaan kotimaahansa. Ms Kausar kertoi Sunday Mercury-lehdelle: ”Tämä maa suo meille oikeuksia ja päätös, jonka olemme tehneet, on hyvin henkilökohtainen. Se mitä teemme omalle elämällemme, ei ole kenenkään muun asia.

Pakistanin ongelmana on, että kaikki uskovat olevansa vastuussa muiden ihmisten elämästä ja voivansa parhaiten päättää muiden moraalista, mutta se ei ole oikea lähestymistapa. Olemme tässä tilanteessa papiston takia, joka on kaapannut yhteiskuntamme. Se oli aikoinaan suvaitsevainen ja kunnioitti ihmisten vapautta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Southamptonin yliopiston aikaisemmin tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan englantilaiset tuomarit esittävät toistuvasti ”sopimattomia ja kylmäkiskoisia” kysymyksiä turvapaikkaa hakeville sateenkaari-ihmisille. Tutkimuksesta, joka perustui 11 Pakistanista, Saudi-Arabiasta, Ugandasta ja Jamaikasta tulleen lesbon haastatteluun, ilmeni, että maahantulotuomarit eivät useinkaan uskoneet haastateltuja. Naisten seksuaalisen suuntautumisen varmistamiseksi heiltä kysyttiin muun muassa, olivatko he lukeneet Oscar Wildea tai osallistuneet gay pride-marsseihein.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!