USAn partiolaiset äänestävät torstai-iltana homojen osallistumisoikeudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

Yhdysvalloissa on käyty kiivasta keskustelua partiolaisten suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin. Toimintaa pyörittävä Boy Scouts of America on estänyt homojen osallistumisen partiotoimintaan. Aamu-tv:n haastattelussa tänä aamuna oli Suomen partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro. Hän on seurannut amerikkalaista keskustelua. Homoihin suhtaudutaan siellä kielteisesti. Suomessa partiolaiset ovat jo ottaneet aikaisemmin kantaa tähän asiaan. Meillä ei olla samaa mieltä kuin amerikkalainen Boy Scouts of America. Mutta Amerikassa ollaan mahdollisesti ottamassa askelta eteenpäin. Se lienee vain väliaskel. Asiasta äänestetään tänä iltana Texasissa.

Suomessa partiossa voi kertoa olevansa homo. Toiminta Suomen partiolaisissa on kaikille avointa. Tätä varten on laadittu monimuotoisuuslinjaus. Jo partioihanteissa ensimmäisenä ja tärkeimpänä ihanteena on kunnioittaa toista ihmistä.

Onko partioihanteiden tulkinnassa eroja eri maiden välillä? Tulkintaeroja varmaan on, mutta kaikkien partioihanteiden pohjana on maailmanjärjestöjen arvopohja ja siinä sitten tehdään mahdollisesti paikallisia sovelluksia. Suomessa on otettu avoin linja ja sitä sovelletaan niin, että partio on kaikille avointa Suomessa.

Suomen partiolaisten puheenjohtaja Harri Länsipuro sanoo, että hän on aloittanut vasta tämän vuoden alusta eikä hänellä ole tarkkaa tietoa muiden maiden käytännöistä.

Tänä iltana Amerikassa Teksasissa äänestetään siitä, voiko nuori eli siis partion kohderyhmään kuuluva osallistua partioon seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Siitä on julkisesti käyty erittäin kiivasta keskustelua USAssa viime viikkojen aikana. Länsipuro toivoo myönteistä päätöstä. Hän toivoo jatkossa täyttä avoimmuutta, sellaista kuin Suomessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilmeisesti tänä iltana ei kuitenkaan tule sellaista päätöstä, että nuorisoryhmiä ohjaamaan pääsisi homo. Paikallisyhdistysten puheenjohtajien joukossa on selvä kahtiajako. Jotkut haluavat mennä vielä pidemmälle vapaampaan suuntaan, mutta ainakaan tällä hetkellä sellaisesta vapautumisesta ei olla äänestämässä.

Päivitys 24.5.2013 klo 2.00

Myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Texasissa päätettiin, että nuori homo voi liittyä USAsa partioon jäseneksi, mutta aikuisia homoja ei edelleenkään hyväksytä ohjaajiksi tai partiojohtajiksi.

Kansallisessa kokouksessa Texasissa oli mukana n. 1400 partiolaisten edustajaa. Konservatiiviset piirit ovat jo etukäteen varoitelleet joukkoeroamisista, kun homot hyväksytään partioon. Helmikuussa tehtiin kysely n. 200 000 partiojohtajan, partiolaisten vanhemman ja partiolaisen keskuudessa. N. 61% halusi säilyttää määräykset nykyisellään ja vain kolmasosa halusi uudistuksia. Sen siijaan Washington Postin kyselyssä 63% amerikkalaisista halusi, että homonuorten on päästävä mukaan partiotoimintaan.

4 kommenttia

Hahhah, sanotanaanko siellä sitten, että "ja sitten vanhempana teistä voi tulla vaikka ohjaajia tai partiojohtajia, niin paitsi sinusta Mike. Homoista ei siihen hommaan ole."

Aivan helvetin kannustavaa homonuoria kohtaan, niin siis jos tarkoitus on kannustaa itsemurhaan.