Image-lehti käynnistää pusukampanjan 23.5.

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 22
Aikakauslehti Imagen kesäkuun numeron kannessa suutelevat Annat Abreu ja Puu. Lehti ilmaisee tukensa tasa-arvoiselle avioliittolaille.

Aikakauslehti Image käynnistää torstaina 23. toukokuuta pusukampanjan. Lehti julkaisee kuvasarjan, jossa samaa sukupuolta olevat ihmiset suutelevat keskenään. Image ilmoittaa tukevansa kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista tällä tavoin. Kesäkuun numeron - ja samalla lehden 200. numeron - kansikuvassa suutelevat suomalaisen pop-musiikin kärkinimiin kuuluvat Anna Abreu ja Anna Puu.

Lehden pääkirjoituksessa Imagen päätoimittaja Mikko Numminen kertoo pääkirjoituksessaan ehdottaneensa pussailua noin 50 ihmiselle, joista puolet lähti mukaan.

Annojen Puu ja Abreu lisäksi kuvattavaksi suostuivat Jaakko Hämeen-Anttila, Paavo Arhinmäki, Saimi Hoyer, Anna Kontula, Elias Koskimies, Niina Kurkinen, Pekka Kuusisto, Jani Leinonen, Stefan Lindfors, Tommy Lindgren, Manna, Minna Parikka, Notkea Rotta, Stan Saanila, Atlas Saarikoski, Ninja Sarasalo, Seela Sella, Laila Snellman, Nicolas Thieulon, Jani Toivola, Jorma Uotinen, Esko Valtaoja, Tiia Vanhatapio, Maria Veitola, Paula Vesala ja André Wickström.

- Liki kaikki kieltäytyneistäkin kertoivat kannattavansa kansalais­aloitetta, vaikka eivät halunneet tai rohjenneet lähteä kuviin. Se oli meille ok, emme halunneet painostaa tai vaatineet selityksiä, kirjoittaa Numminen.

Pääkirjoituksessa pahoitellaan sitä, ettei kuvasarjaan saatu yhtään urheilijaa. Eräs kieltäytynyt kiekkoilija perustelee kieltäytymistään sillä, että asiasta joutuisi jälkikäteen kuulemaan; se voisi kiekkoilijan mukaan heikentää urheilusuoritusta ja antaa tasoitusta vastustajalle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuvien toivotaan herättävän huomiota ja ehkä hämmennystä. Siihen kerrotaan myös pyrityn. Päätoimittaja kuitenkin kirjoittaa toivovansa, että kymmenen vuoden päästä kuvasarja aiheuttaa vain olankohautuksen.

- Muutos on alkanut, ja se tulee olemaan nopea, uskoo päätoimittaja Numminen.

12 kertaa vuodessa ilmestyvä A-lehtien julkaisema aikakauslehti Image on perustettu vuonna 1985. Lehden tyyliin kuuluvat laajat ajan ilmiöitä käsittelevät artikkelit.

Image: Tahdon asia

22 kommenttia

  • 1 / 22
  • puppeliassi
  • 22.5.2013, 20.29
iltalehden tai iltasanomien jutussa oli kuvana kun esko valtaoja ja joku muu professori suuteli, itseäni nauratti jostain syystä tosi paljon. en tiedä miksi.

mutta hyvä kampanja katsotaan nyt kun tulee näitä kampanjoita kansalaisaloitteen tueksi niin ehditäänkö 250 000. pst räsänen avaa suusi ja tuo esille meille niin rakasta arvomailmaasi niin pääsemme 250 000 ;)

tosin 50 000 riittää ja 100 000 tuli ekan 24h aikana joten eipä sillä väliä ole. sillä on enemmän väliä tuleeko aloite eduskunnan äänestettäväksi jolloin se menee läpi.
Kuvassa Esko Valtaoja ja Jaakko Hämeen-Anttila suutelivat Senaatintoriln kirkon portailla, eikä taivas ole pudonnut vieläkään...

I <3 Valtaoja!