Amerikkalaiskirkko syyttää Oklahoman tornadotragediasta homoja

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Westboro Baptist Church kiitti Jumalaa Oklahomassa riehuneesta useita ihmisiä surmanneesta tornadosta. Kirkon mukaan hurrikaanin syynä on jokin aika sitten kaapista tullut NBA-koripalloilija Jason Collins.

WBC on lähettänyt Twitter-palveluun aiheesta viestejä.

USA:n Kansasin osavaltion Topekasta toimivaan kirkolliseen Fred Phelpsin johtamaan WBC-järjestö kuuluu hänen poikansa Fred Phelps Jr:n lisäksi noin 40 henkeä, joista suurimman osan uskotaan olevan Phelpsin lähisukulaisia.

Ryhmä levittää etupäässä internetissä homovastaisia mielipiteitään. Se myös järjestää homoseksuaalisuutta vastustavia mielenosoituksia, esimerkiksi tunkeutumalla sellaisiin hautajaisiin, joissa siunattavien se katsoo saaneen surmansa jollain tavoin homoseksuaalisuuden hyväksymisen vuoksi.

WBC-kirkon mukaan esimerkiksi viime kuussa tehty pommi-isku Bostonin maratoniin on seurausta tasa-arvoisesta avioliitosta.

Kirkko on huomioinut Suomenkin tapahtumia. Se suunnitteli vuonna 2000 matkaa Suomeen ja Suomen lipun polttamista Helsingin keskustassa. Taustalla oli luulo siitä, että silloin vasta presidentiksi valittu Tarja Halonen olisi lesbo. Kirkko ilmaisi myös Jokelan ja Kauhajoen koulussa tapahtuneiden surmatöiden olleen Jumalan rangaistuksia.

PinkNews: US church blames Oklahoma tornado on gay basketball player Jason Collins
Wikipedia: Westboron baptistikirkko

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta