Tasa-arvon rautaesirippu - Suomi jäämässä itäpuolelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 28
Yleiskuva Ylen tarjoamasta Euroopan HLBT-tasa-arvokartasta.

Suomen sijoitus tasa-arvomaana on heikentynyt. Suomi on Euroopan 14. paras maa homo- ja transsukupuolisten oikeuksien toteuttajana, kertoo tuore selvitys. Setan pääsihteeri kuvaa tulosta noloksi, mutta ei yllättäväksi.

ILGA-Eurooppa tutki nyt toista kertaa, millainen asema lesboilla, homoilla, biseksuaaleilla ja transihmisillä on Euroopan maissa. Suomen sijoitus putosi ensimmäisestä selvityksestä kaksi pykälää; ohi menivät Ranska ja Kroatia.

Euroopassa kulkee HLBT-tasa-arvon jakolinja EU:n läntisten jäsenmaiden ja muun Euroopan välissä. Suomi on nyt 14. sijalla, alempana kuin muut Pohjoismaat.

Setan pääsihteeri Aija Salo sanoi Ylelle, että Suomen tulos on nolo mutta ei yllätys.

– Suomen pitäisi olla ihmisoikeuksien kärkimaa, mutta hlbti-asioissa se junnaa paikallaan, sanoo Salo ja patistaa hallitusta ryhdistäytymään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hänen mukaansa lakiuudistukset eivät yksin riitä, vaan yhdenvertaisuus on tuotava myös ihmisten arkeen: kouluihin, työpaikoille, vanhainkoteihin.

Linkin kautta on luettavissa uutinen Ylen sivuilla ja Ylessa toteutettu grafiikka.

Uutinen Ylen sivuilla

28 kommenttia

Kyllä nyt suomalaisena hävettää, kun Suomi on vaan sijalla 14 (Euroopassa huom.) homojen oikeuksien edistämisessä. Maailmalla muutenkin lähinnä naureskellaan länsimaisille "arvoille". Ja eiköhän ne "ihmisoikeudetkin" oo enemmän ruotsalaisten vientituote ku suomalaisten. Ja kattokaa nyt, miten Ruotsin kävi sillon, ku se pyrki ihmisoikeusneuvostoon! "Ihmisoikeuksien mallimaa" ei päässykään sinne!

Tuolta alta löytyy taas malliesimerkki siitä, miten netissä ruikutetaan homojen oikeuksien perään ja itketään sitä, miten maailmalla sorretaan homoi. Aika elämätöntä elämää suoraan sanottuna!

Kommenttia muokattu: 16.05.2013 klo 14:03