Italian homoseksuaalisten kansanedustajien terveydenhoitoedut heidän kumppaneilleen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
Italian parlamenttitalo, Palazzo Montecitorio

Italian parlamentti hyväksyi tänään säännön, jonka perusteella homoseksuaaliset kansanedustajat voivat ulottaa terveydenhoitoetunsa kumppaneihinsa. Päätös syntyi keskusta-vasemmistolaisen Demokraattisen puolueen kansanedustajan Ivan Scalfarotton aloitteesta. Vasemmistolainen edustaja Alessandro Zan piti sitä hyvin myönteisenä ja lisäsi: ”Se poistaa homo- ja lesboedustajiin kohdistuneen perusteettoman syrjinnän.”

Zan vaati samojen periaatteiden soveltamista kaikkiin Italian homopareihin, eikä sitä pidä rajoittaa vain hallituksen palkkalistoilla oleviin. Hän totesi: ”Tämä on tärkeä päätös, koska se hyväksyy tasa-arvon periaatteen. Tämä periaate on ulotettava kaikkiin, ja sen takia on kiireellisesti säädettävä laki homoliitoista. Tämä ei saa olla pelkästään kansanedustajien etuoikeus. Monet homo- ja lesboparit odottavat oikeuksiaan.”

Toisetkin poliitikot senaattori Sergio lo Giudicen tavoin olivat samaa mieltä siitä, että edut on ulotettava yli koko Italian. Hän lisäsi: ”Nyt odotan saman tapahtuvan senaatissa, jossa pyydän, että terveydenhoitoetuni ulotetaan aviomieheeni Micheleen. Tämän päivän päätöksestä on tultava malli laille, jolla homopareille taataan samat oikeudet kuten perustuslakituomioistuin parlamentilta vaati.”

Kansanedustaja Anna Paola vei asian jo parlamentin käsittelyyn, mutta asiasta ei koskaan tehty päätöstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maanantaina Rooman pormestarin virkaan ehdokkaaksi asettunut lupasi toimittaa homoliitoja jos hänet valitaan. Italiassa ei nykyään tunnusteta laillisesti minkäänlaisia homoliittoja.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!