Vaietaanko Silvennoinen kuoliaaksi?

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 8

Uudessa Voltti-lehdessä Silvennoinen kertoo, että aids on länsimaissa homotauti. Tätä tietoa eivät toitota terveysviranomaiset, kansalaisjärjestöt eivätkä valtamediat, koska kukaan ei halua näyttää suvaitsemattomalta ja leimata homoja aids-poitilaiksi. Kolumni ilmestyi viikko sitten ja sen yllä leijuu totaalinen vaikeneminen. Voltti, helmikuu 2009, sivu 8.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Luin kolumnin ja pohdin pitäisikö asiaan sanoa jotain. Tuumin, että näkökulma se tuokin on. Itse näen asian niin, että aids koskettaa myös homoja, mutta ei niin yksinomaisesti että voisi puhua "homotaudista". Minusta turvaseksivalistuksessa pitää lähteä muusta kuin siitä, että hiv/aids olisi jotenkin erityisesti "homotauti".
Aids on transnaisten tauti monessa suurkaupungissa. Siitä ei puhuta, että ongelma johtuu siitä, ettei transnaisille ole vaivauduttu antamaan riittävää turvaseksivalistusta. Uusvaginan kosteus on niin niukkaa, että saattaa syntyä haitallinen verikontakti. Transgender Eurostudyn mukaan ylipäätään transihmisten terveydenhoito on puutteellista.