Unkarin pääministeri hyökkäsi EU:n liberaaleja perhekäsityksiä vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Pustan poikia

Kristillisen älymystön järjestö (A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) järjesti tiistai-iltana paneelikeskustelun Györin kaupungissa Unkarissa. Paneelissa tarkasteltiin tämän hetken poliittista tilannetta, ja paikalla oli myös pääministeri Viktor Orbán.

Aluksi puhuttiin poliittisesta tilanteesta yleisesti. Vaaleissa 2010 vasemmisto menetti kaiken valtansa, eikä vasemmistopuolueilla ole minkäänlaista veto-oikeutta tämän hetken päätöksenteossa. Oppositio ei pysty enää kiristämään hallitusta. Parlamentin kristillisdemokraattisen ryhmän puheenjohtaja kertoi omassa puheenvuorossaan, miten kristilliset arvot saadaan yhteiskunnassa hallitseviksi. Muutos on radikaali. Nyt vaiennetaan yltiöliberaalit. Perhe on nyt yhden naisen ja yhden miehen tunneliitto. Homot ovat ihan okei, eikä kristillisten ole tarkoitus heitä loukata, mutta perhe ja avioliitto eivät heille kuulu. Puhuja pyysi homoja, että sulkekoot jäljessään makuuhuoneensa oven, eikä pidä tulla häiritsemään maailman luomisjärjestystä.

Fidesz-puoluetta edustava pääministeri Viktor Orbán puhui siitä, miten hienosti Unkarilla nyt menee ja miksi Unkari on epäsuosittu EU:ssa. Miksi Unkarista on tullut EU:n musta lammas? Orbánilla on selkeä näkemys: Unkari vuorenvarmasti ja vankasti puolustaa perhettä. Perhekäsityksen vuoksi on jouduttu EU:n mustalle listalle. Unkari puolustaa neljä tuhatta vuotta vanhaa perinnettä, eli avioliitto on miehen ja naisen liitto.

Orbánin mukaan Euroopassa on jo kauan ollut äärettömän vahva lobbausryhmä, joka yrittää saada koko maanosamme maallistuneeseen ja perhevastaiseen ansaansa. Tässä perheen vastaisessa taistelussa Eurooppa heittää ikkunasta ulos uskonsa tulevaisuuteen.

(Lähde: Népszabadság, liberaali lehti)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Unkarin Fidesz ja Kristillisdemokraatit kuuluvat samaan Europarlamentin EPP-ryhmittymään kuin Suomesta Kokoomus ja Kristillisdemokraatit. Aatepohjissa on varmaan jotain samaa. Tosin maalikuussa huhuttiin, että Unkarin Fidesz suljettaisiin ulos EPP-ryhmästä. Mitään ei ole tapahtunut, mutta keskusteluja on ilmeisesti käyty.

EPP= Euroopan kansanpuolueen ryhmä

3 kommenttia

Ei tässä "puolusteta" kuin yhdenlaista, varsin uunituoretta ja ilmeisesti jo nyt itsensä kriisiyttänyttä perhemallia - siis mikäli "puolustaminen" tarkoittaa nykyään systemaattisesti heikommaksi ja huonommaksi leimatun altavastaavan "kilpailijan" kampittamista.

Vaikuttaa siltä, ettei luomisjärjestystä olekaan olemassa, kun sellainen pitää tekohengityttämällä keinotekoisesti luoda ylhäältä päin saneluna ja vihjailuna. Tai kenties asia on niin kuin se on, ettei ihmisen lisääntymistapa olekaan mikään "kannanotto" kristillisen perhemallin puolesta. Muutenhan mikään muu perhemalli ei johdonmukaisesti toimisi ilman että perinteisen perheen puolustajien tarvitsisi puuttua asiaan.

Mitenkäs käy niiden vanhempien lasten, joiden vanhempien liitto rinnastetaan nyt tavarakauppaan?

Kumpikohan on huonompaa pr:rää, se jos Unkarin kristillisfasistinen hallitus oikeasti kuvittelee ettei tällaisia lapsia ole Unkarissa heidän kapean näkökenttänsä ulkopuolella vai se jos he eivät välitä?

Kommenttia muokattu: 08.05.2013 klo 13:21
  • 2 / 3
  • ERKKI - VAASA
  • 8.5.2013, 22.39
On mielenkiintoista miten taantumuksellisuus ja uudenlaisten ajattelu- ja toimintatapojen vastustus aina kätkeytyy “kristillisyyteen” ja käyttää kristinuskoa keppihevosenaan, niin Unkarissa kuin täällä meilläkin.
Olisi vain joskus tosi mukava tietää miksi hyvinkin maallistuneet yhteiskunnat kuten muun muassa Oikeat Pohjoismaat ovat taloudellisesti ja sosiaalisesti vahvoja ja menestyneitä. Miksikä niihin ei ole yltänyt mikään “jumalan viha“?
Viktor Orbán voi väittää että Unkarilla menee hyvin. Missä suhteessa? Ei ainakaan talouden osalta sillä Unkarin talous on lähes kuralla. Osaltaan kait talouden heikosta tilasta juuri johtuukin että äärioikeistolaisuus on Unkarissa nostanut päätään ja Unkari on joutunut EU:n silmätikuksi.