Bloody Mary on Miss Drag Queen 2013

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Miss Drag Queen 2013: Bloody Mary

Miss Drag Queen 2013 on Bloody Mary. Kilpailu järjestettiin torstai-iltana dtm Gay Bar & Nightclubissa, Helsingissä. Kirkkaimmasta kruunusta mitteli kuusi kilpailijaa.

Tuomaristona toimivat art director Anne Kukkohovi, laulaja Kaija Koo, laulaja Krista Siegfrids ja malli Ville Ruuska VJ. Tuomaristoa piti vahvistaa myös Niko Nousiainen, mutta hän oli Los Angelesissa, Sauli Koskisen luona kyläilemässä.

Kilpailun juonsivat Jarkko Valtee (MDQ 2000) ja Osku Heiskanen.

Kilpailijat:

1. Lola Vanilla
2. Bloody Mary
3. Violette Monda
4. Alyssa Frey
5. Valtsu
6. Unelma

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuodesta 1997 lähtien Helsingissä on vuosittain kruunattu Miss Drag Queen Ravintola dtm:n organisoimassa mittelössä. Toinen Suomessa säännöllisesti järjestettävä Drag-kilpailu on syksyisin järjestettävä Drag Show Artist -tapahtuma.


Ranneliike.net tapasi kisan voittaneen Bloody Maryn pian koitoksen jälkeen.

Klassiseen kysymykseen "miltä nyt tuntuu" hän odotetusti vastasi, että mahtavalta tuntuu.

Bloody Mary kertoi hahmonsa taustoista:

- Halusin jotenkin - en ehkä olla kantaaottava, mutta kommentoida, ja halusin esitykseen dramaturgiaa. En halunnut vain biisejä toisensa perään.

- Tasa-arvoisen avioliiton lakialoite on ehdottomasti kommentoimisen arvoinen, ja päätinkin lähteä vähän toista kautta lähestymään asiaa - kovan ironian kautta. Se on minun huumoria, ja siinä olen sinut itseni kanssa. Sen kanssa on hyvä mennä lavalle.

- Kun keksin nimen Bloody Mary, oli idea ulkonäöstä aika selkeä. Halusin mustaa ja hyvin askeettista, tavallaan "kovaa" ulkonäköä: hiukset on kiinni ja vyötärö on kapea, tavallaan "paketti", uskonnollisuuteen ja munkkeihin ja nunniin viittaavaa. Lisäksi halusin vähän rävyttää. Nänni-ristit olivat puvun suunniteleen Tinjan idea.

Bloody Mary valotti myös tulevaisuuden suunnitelmiaan:

- Olen keikkaillut kauan stand upin ja imitaatioiden kanssa. Siihen on myös kuulunut vähän dragia, kuten kuningatar Silviaa, Tarja Halosta ja myös keksittyjä hahmoja.

- Haluan kehittää tätä hahmoa ehdottomasti ja viedä eteenpäin. Minulla on tulossa oma ensi-ilta teatteri Viiruksessa. Ehkä tämä hahmo ilmestyy myös siellä.

Voittoisan illan osalta suunnitelmat ovat avoimempia. Bloody Mary kertoo, että ainakin puvun suunnitelleen ja sen eteen paljon työtä tehneen Tinjan kanssa on luvassa skoolailua. Seuraavana aamuna kymmeneltä on harjoitukset, joten varhainen nukkumaanmeno olisi hyvästä. Hyvän tunnelman vuoksi nukkumaanmeno ei kuitenkaan ole ensimmäisenä mielessä.

Tuomaristona toimivat laulaja Krista Siegfrids, malli Ville Ruuska VJ, laulaja Kaija Koo ja art director Anne Kukkohovi.

www.mdq.fi

3 kommenttia

Muistaakseni drag king -kisoja tai ainakin -esityksiä on kyllä järjestetty.