Espoon seurakuntayhtymä päätti vähentää niskuroivien lähetysjärjestöjen lähetystukia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Espoon seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti keskiviikkona 27. maaliskuuta lopettaa Kansanlähetyksen ja Kylväjän lähetystyön tukemisen asteittain vuoteen 2015 mennessä. Tänä vuonna kummankin järjestön tukiosuutta leikataan kolmanneksella.

Lähetysjärjestöille myönnettävästä taloudellisesta tuesta käytiin nyt ja on käyty aiemminkin varsin kiivaita keskusteluja. Syynä ovat olleet naispappeuden torjuminen ja seksuaalivähemmistöihin kielteinen suhtautuminen.

ESSE:

- Espoon seurakuntayhtymä lähetti neljälle lähetysjärjestölle kaksi kysymystä. Järjestöiltä kysyttiin, ovatko ne valmiita yhteistyöhön naispuolisten pappien kanssa sekä parisuhteensa rekisteröineiden tai heitä tukevien pappien kanssa. Lisäksi kysyttiin, sallivatko järjestöt työntekijöilleen ja jäsenilleen omantunnonvapauden samoissa asioissa.

- Espoo päätti vuonna 2007 luopua Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen SLEY:n ja sen ruotsinkielisen sisarjärjestön SLEF:n lähetystyön avustamisesta järjestöjen torjuvan naispappeuskannan vuoksi. Tuesta luovuttiin asteittain kolmessa vuodessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vantaalla samasta aiheesta kiistellään edelleen.

ESSE-lehti uutisoi lähetystukien leikkauksista
Kotimaa24: Lähetysrahasoppa kiehuu yhä Vantaalla

1 kommenttia

Mikäli kyseiset järjestöt eivät noudata kirkkolakia ja kirkkojärjestystä eli kirkon omaa linjaa, niin on aivan oikein lopettaa myös taloudellinen tuki heiltä. Kyse on niskuroinnista.
Mikäli kyseiset lähetysjärjestöt jatkavat nykyisellä linjalla, olisi parempi, että evankelis-luterilaisen kirkon ulkopuolella.