Varhainen HIV-testaus kannattaa

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 5

AIDS-tukikeskus: pikatestillä tulos 15 minuutissa

AIDS-tukikeskuksen koulutus- ja ennaltaehkäisysektorin johtaja Eija Järvi kertoi tänään AIDS-seminaarin väliajalla, että nykyiset pikatestit (15 minuuttia) ovat luotettavia. Positiiviset testit kuitenkin varmennetaan verikokeella. Ketään positiiviseksi todettua ei jätetä yksin, vaan heti tartunnan paljastuttua selvitetään tilanne ja tarjotaan tukea.

AIDS-tukikeksuksen työ on vuosien mittaan muuttunut. Enää ei juuri kysytä esim. tukihenkilöitä. Useimmat tartunnan saaneet voivat hyvin ja käyvät töissä.

Eija Järven haastattelun voi kuunnella tästä
http://kimmoliisa.net/arkisto?lista;a(25)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Infektiolääkäri Jussi Sutinen kertoi AIDS-seminaarissa HIV-testauksesta ja ennaltaehkäisevän työn merkityksestä. On tärkää, että HIV-positiivisen tartunta tiedetään. Siihen useita syitä:

Kun HIV-positiivista hoidetaan moderneilla lääkkeillä, se pienentää se tartuttavuutta. Viime talvena keskusteltiin sveitsiläisestä kannanotosta, jonka mukaan tartuttavuus voi laskea jopa nollaan.

Varhaisesta diagnoosista ja lääkityksestä hyötyvät HIV-positiivisten äitien syntyvät lapset. Suomessaei ole enää syntynyt HIV-positiivisia lapsia niille äideille, jotka ovat saaneet estohoitoa. Myös neulanpistotapaturmissa ja esim. pariskuntien tartuntatilanteissa, kun esim. kondomi hajoaa, voidaan menestyksellisesti käyttää estolääkitystä.

Infektiolääkäri Jussi Sutinen kertoo aiheesta ranneliikkeen media-arkistossa
HIV-seulonta saanut uuden merkityksen


HIV-testauksen merkitys on lisääntynyt valtavasti. Nyt kannattaa tehdä testauksia ja HIV-potilaiden hoito voidaan aloittaa mahdollisimman varhain. Silloin he hyötyvät hoidosta eniten. Hoito on niin hyvää ja tehokasta, että varhainen testaus kannattaa. "Mene testiin mahdollisimman varhain, ettet kuole turhaan".

Infektiolääkäri Jussi Sutinen kertoo.
http://kimmoliisa.net/arkisto?lista;a(25)