Kansalaisaloitteen puolesta kampanjoitiin kautta maan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 4
Oulussa allekirjoituksia kerännyt Janne Hakkarainen ei halunnut antaa sijaa ajatukselle, että eduskunta hylkäisi aloitteen.

Tukea kansalaisaloitteelle tasa-arvoisesta avioliitosta kerättiin aloituspäivänä kampanjaluonteisesti ympäri Suomea myös lomakkeita tarjoten. Oulun kävelykeskustassa Rotuaarilla oli useita "asiamiehiä" kannatusilmoituksia keräämässä. Jo nivaskan valmiita papereita puolessa tunnissa kylmässä viimassa kerännyt Janne Hakkarainen oli varsin varma, että aloite johtaisi avioliittolain korjaamiseen vielä tämän eduskunnan aikana. - Eihän eduskunta voi selkäänsä tälle kääntää, hän tahtoi uskoa.

Oulu on ollut uutisissa yleisestä vanhoillisuudestaan ja myös yhdestä väkivaltatilanteesta. Hakkarainen kertoi, että ensimmäisen tunnin aikana vain yksi ohikulkija oli ryhtynyt epäasialliseen keskusteluun. - Ulkopuoliset tuntevat lestadiolaisuuden vahvan aseman täällä, mutta vanhoillislestadiolaisten piirissäkin on monenlaisia asenteita, Hakkarainen lievensi. Hän lisäsi, ettei tarkemmin tunne mm keskustan puheenjohtajaan yhdistettyä Rauhan Sana -liikettä.

Janne Hakkarainen on vihreiden valtuutettuna Oulun kunnallispolitiikassa. Hän on ollut tasa-arvokysymysten tiimoilta paljon paikallisessa julkisuudessa. Hakkarainen ei ole tyytymätön tasa-arvoaiheiden käsittelyyn mediassa Oulussa. Kysymykseen kaupungin johtavan Kaleva -lehden linjasta hän vastaa lehden olevan nettisivuillaan vapaamielisempi kuin painetussa versiossa. - Ehkä tämä on välineen käyttön liittyvää kohderyhmäajattelua, hän arvelee Tasa-arvoaihepiirin ja kansalaisaloitteen julkisuus kaupallisessa ja julkisessa radiossa on ollut myönteistä, hän lisää.

Oulun HLBT-kentän Hakkarainen kertoo olevan juuri sopivan kokoinen siinä mielessä, että väkeä on riittävästi toimintaan, mutta ei niin paljon, että erillisiä ja toisilleen tuntemattomia ja keskenään kilpailevia ryhmiä alkaisi muodostumaan. HLBT-kentän julkisia kasvoja on kuitenkin niukalti. Hakkaraisen arviosta voi vetää sen johtopäätöksen, että kaupungin asenneilmastossa kynnys julkisuuteen on kuitenkin korkea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oulun vaalipiirin 18 kansanedustajasta kuusi oli allekirjoittamassa sittemmin kaatunutta edustaja-aloitetta avioliittolain korjaamisesta. Heihin kuuluivat vaalipiirin kolme vasemmiston edustajaa, toinen kahdesta kokoomuslaisesta ja toinen kahdesta demarista sekä vaalipiirin ainoa vihreiden edustaja. Oulun ääntä eduskunnassa hallitsevat keskusta ja perussuomalaiset.

4 kommenttia

Mukava asia oli tänään junassa ilta6n maissa kuulla, kun vanhempi mieshenkilö sanoi puhelimessa "aika paukku se kansalaisaloite-juttu tänään avioliitosta, kun saivat heti täyteen sen kannatusmäärän. Nytten taitaa sitten olla pojallakin edessä kesähäät."
Eipä taida kuitenkaan onnistua ainakaan ennen kesää 2014 :))