Lakimies lupaa palata Kameruniin homofobien murhauhkauksista huolimatta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kamerunilainen lakimies Michel Togue, jonka perhe pakeni Yhdysvaltoihin saatuaan murhauhkauksia Toguen puolustettua homojen oikeuksia, on kertonut, että hänen velvollisuutensa on palata Kameruniin jatkamaan työtään.

Lakimies kertoi AFP:lle homofobian ja suvaitsemattomuuden lisääntyvän Kamerunissa, jossa homoseksuaalisuuteen liitetään noituutta ja mustaa magiaa.

Joulukuussa lakimies puolusti Jean-Claude Roger Mbedeä, joka oli vangittu tämän ilmaistua rakkautensa toiseen mieheen tekstiviestillä. Togue sanoi Kamerunin valtion kieltäytymistä vapauttamasta Mbedeä tragediaksi.

Viime vuonna lakimiehen perhe alkoi saada murhauhkauksia puhelimitse, tekstiviestein ja sähköpostiviestein. Eräässä sähköpostiviestissä oli valokuva, jossa perheen lapset olivat lähdössä koulusta. Puhelinsoitoissa perheen äidiltä kysyttiin, minkä hänen lapsistaan hän uhraisi niin, että hänen miehensä lopettaisi homojen puolustamisen.

Perhe haki marraskuussa turvapaikkaa Yhdysvalloista, ja lakimies itse seurasi perässä tammikuussa. Hän kertoi Ranskan Kamerunin suurlähetystön tukeneen häntä, mutta hänen perheensä oli lähtenyt Yhdysvaltoihin, koska se oli reagoinut ensimmäisenä myöntämällä heille tilapäisen oleskeluluvan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perhe saa edelleen uhkauksia Yhdysvalloissa. Toguen mukaan hänen lapsensa uhataan siepata ja heidät muutetaan hinteiksi. Hän toivoi kuitenkin voivansa palata Kameruniin jatkamaan työtään. ”Velvollisuuteni on puolustaa ihmisoikeuksia ja edesauttaa suvaitsevamman Kamerunin puolesta. Olisi pelkurimaista luopua.”

USA:ssa Togue on tavannut ulkoministeriön demokratian, ihmisoikeuksien ja työn toimiston edustajia Kamerunin sateenkaariväestön oikeuksista keskustelemiseksi.

Hilary Clinton on muiden julkisuuden henkilöiden tavoin ylistänyt Togueta sanoen hänen väsymättömästi taistelleen sateenkaari-ihmisten puolesta.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!