Brittihallitus ja sosiaaliviranomaiset kannustavat homopareja adoptoimaan tai ryhtymään lapsille sijaisperheiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 9

Perheasiantuntijat Iso-Britanniassa toteavat homoparien kasvattamien lasten voivan hyvin.

Jälleen uusi tutkimus, tällä kertaa Briteistä, osoittaa samaa sukupuolta olevien pariskuntien adoptoimien lasten kasvavan samaan tapaan kuin heteroperheiden adoptoimien lasten.

Cambridgen yliopiston perhetutkimuskeskus toteutti seurannan, jossa tutkittiin 130 adoptioperheen kokemuksia. Näistä 49 oli heterovanhempien perheitä, 41 homoparin perheitä ja 40 lesboparin perheitä.

Tutkimuslaitoksen johtaja, professori Susan Golombok: "Yleisesti katsoen me löysimme enemmän selviä yhtäläisyyksiä eri perhetyyppien kesken". Hän totesi Observer-lehden haastattelussa, että heidän tutkimuksensa osoittaa homomiesten perheiden arveltujen negatiivisten vaikutusten lasten kasvuun olevan perusteettomia.

Tutkimuksen tuloksista voidaan päätellä lapsia adoptoineiden lesbo- ja homoperheiden pärjäävän lasten kasvatuksessa aivan samalla tavoin kuin heteroperheetkin. Tutkimuksessa selviää, että homomiehet huolehtivat erityisen hyvin ja kohtaavat haasteet, joita seuraa niiden lasten kanssa, joiden lähtökohdat elämään ovat olleet huonot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Englannissa 4 000 lasta tarvitsee adoption vuosittain. 9 000 lasta tarvitsevat sijaistukea tavalla taikka toisella. Vuosittain noin 60 homoparia ja 60 lesboparia adoptoivat lapsen.

Englannissa vietetään parhaillaan LHBT-sijaisvanhemmuus- ja adoptioviikkoa.

Kuva: kirjoittajan.

GayStarNewsin uutinen homopareista lasten kasvattajina

9 kommenttia

Hassua, että tälläisenkin itsestäänselvän asian toteamiseen tarvitaan tutkimus sillä eiköhän hyvä vanhemmuus riipu jostain ihan muista jutuista kuin vanhempien seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Mutta toisaalta, ompahan nyt ainakin tutkimus olemassa, jota voi kristillisille, persuille ja muille änkyröille esittää, kun puheeksi taas tulee homojen adoptio-oikeus ;)
Homoadoptiota tukevat tutkimukset toteavat vain olemassaolevan itsestään selvyyden. Syytökset sateenkaariperheiden ja ei-heteroseksuaalisuuden "luonnottomuudesta" osoittavat perustiedon puutetta ja tyhmyyttä.

Ensinnäkin, kaikki mitä on fyysisesti olemassa, on luonnollista. Luonto tarkoittaa fyysistä maailmaa ja luonnonlait siinä vallitsevia säännönalaisuuksia.

On totta, että heteroseksin on mahdollisuus johtaa lisääntymiseen, siispä se on luonnonlaki. Samoin on totta, että osa ihmisistä on homoseksuaalisia, joten sekin on luonnonlaki. Se ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että ihmiset elävät vain heteroydinperheissä. Se on keinotekoisen kulttuurin tuotosta, ei luonnonlaki.

Sekin on luonnonlaki, että sateenkaariperheitä on olemassa ja että ne toimivat, koska kyky ja halu lisääntyä ja toimia vanhempana ei varioi laadullisesti sukupuolisen suuntauksen mukaan.

Itse ongelma ovat homofobit, jotka eivät ymmärrä todellisuutta, vaan sepittelevät malleja jonkin jumalolennon älykkäästä suunnittelusta pönkittääkseen omaa ylemmyydentunnettaan ja huonoa itsetuntoaan.

Tällaista höttöä saa lukea myös joistain Ranneliikkeen lukijakommenteista. Tuollaiset harhaluulot ovat ala-arvoisia.