Palvelunestohyökkäys jumitti PlanetRomeo-verkkopalvelua

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 4

Yleistyvät internetin palvelunestohyökkäykset kohdistuvat myös sateenkaarikansan verkkopalveluihin. Suomessakin laajasti tunnettu saksalainen PlanetRomeo/GayRomeo-yhteisöpalvelu on ilmoittaunut joutuneensa tiistaina 19. helmikuuta palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.

Käytännössä palvelunestohyökkäyksessä (DoS, Denial of Service) johonkin verkkopalveluun kohdistetaan yhtäaikaisesti yleensä eri puolilta verkkoa suunnaton määrä liikennettä, jolloin palvelinlaitteisto tai yhteydet palvelimelle kuormittuvat niin paljon, että palvelun normaali käyttö tulee mahdottomaksi. Liikenne tulee hyökkäyksissä yleensä hajautetusti eri puolilta verkkoa esimerkiksi viruksen avulla kaapatuilta yksityiskäyttäjien tietokoneilta, jolloin häiritsevää tietoliikennettä ei käytännössä pysty sulkemaan pois.

Hyökkäysten motiivina voi olla pahantahtoisuus palvelun aihepiiriä tai ylläpitävää tahoa kohtaan - ja joskus pelkkä halu todistaa, että pystyy lamauttamaan palvelun toiminnan. Esimerkiksi kansainvälisissä konflikteissa jonkun maan verkkopalveluiden toimintaa on onnistuttu lamauttamaan merkittävästi, jolloin kansalaisten, yritysten ja valtionhallinnon mahdollisuudet hoitaa asioita verkossa ovat vaikeutuneet. Myös yritysten verkkopalveluja ja verkossa toimivia tiedotusvälineitä kohtaan on toteutettu laajoja palvelunestohyökkäyksiä.

Palvelunestohyökkäykset eivät yleensä vaaranna palvelun käyttäjien tietoturvaa, vaan ainoastaan häiritsevät palvelun normaalia toimintaa. Joskus hyökkäyksiin voi liittyä tietomurron tai tietojen kalastelun yrityksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Ei muuta kuin Anonymoukselle pyyntö iskeä takaisin, ne meitä on jo jonkin aikaa auttanut muutenkin muutamaa Afrikan maata vastaan. Kyllä ne selvittää kuka hyökkäs ja antaa varmaan mielellään takas.