Murhauhkauksia Ruotsissa vihitylle ugandalaiselle homoparille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Ugandalaiset Lawrence Kaala und Jimmy Sserwadda vihittiin viikko sitten lauantaina Sankt Lukas -kirkossa Järfällan kunnassa Tukholman ulkopuolella. Häissä oli mukana perheenjäseniä, ystäviä, mediaa ja EU-ministeri Birgitta Ohlsson (fp). Tilanne on kuitenkin muutakin kuin pelkkää hääjuhlaa. Toista miestä uhkaa karkotus Ruotsista.

Miehet ovat kertoneet tavanneensa toisensa Ugandassa useita vuosia sitten. Jimmy Sserwadda joutui lähtemään kotimaastaan, kun siellä alkoi homohin kohdistuva jahti 2008. QX-lehdessä hän kertoi viime vuonna, miten viranomaiset pahoinpitelivät häntä. Hän haki turvaa Ruotsista. Yhteys kumppaniin katkesi. Myös Lawrence Kaala on kertonut, miten hänen suhteensa perheeseen katkesi ja hän pyrki pois Ruotsiin. Ruotsissa hän hakeutui homojärjestö RFSL:n jäseneksi, ja jäsenkirjeessä hän sai järjestön lehden. Lehden etusivulla oli Jimmy Sserwaddan kuva. Näin yhteys vanhaan ystävään taas syntyi.

Ruotsin lain mukaan toinen miehistä voidaan karkottaa, vaikka pariskunnan toinen puoliso saisikin oleskeluluvan. Näin on nyt käymässä. Tilannetta pahentaa se, että uutinen miesten häistä nousi ykkösuutiseksi Ugandan homovihamielisessä mediassa. Viime päivinä on tullut murhauhkauksia Ugandasta. Miehet uhataan tappaa, jos he tulevat sen maan kamaralle. Netissä uhkausten määrä on Svenska Dagbladetin mukaan jo satoja. Monissa Facebook-uhkauksissa uhkaajat esiintyvät omilla nimillään ja kuvillaan. Pariskunnan mukaan he toivoivat, että heidän asiaansa käsiteltäisiin Ruotsin mediassa, mutta nyt uutinen on levinnyt ympäri maailmaa, eikä sitä voi enää hallita. Ainakin Jimmyn perhe Ugandassa on jo joutunut kärsimään kohusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaksi vuotta sitten surmattiin ugandalainen homoaktivisti David Kato. Sen jälkeen homoviha on jatkunut, ja taustalla eivät ole ainoastaan sanomalehdet ja netti, vaan myös seurakunnat, poliisi ja monet parlamentin edustajat. Uusi homojen vastainen laki on jälleen valmistelussa. Siitä on Ruotsin radion Eko-lähetyksen mukaan poistettu kuolemanrangaistus, mutta muuten se on yhtä tiukka kuin aikaisemmat lakiehdotukset. Jokaisella kansalaisella olisi velvollisuus ilmoittaa poliisille tietämistään homoista. Lain käsittely kestää joitakin kuukausia.

Uutinen ruotsalaislehdessä

5 kommenttia

Jotenkin tuosta(kin) uutistekstistä unohtunut mainita, mikä Ugandassa(kin) homovihan taustavoimana, joten tässä sekin: http://www.youtube.com/results?search_query=missionaries+of+hate+-+vanguard+-+part

Eli Ugandaankin tarvittaisiin vastapainoksi Rakkauden lähettiläitä.

1800-luvulla Ugandaa, eli siellä ollutta Bugandan kuningaskuntaa (joka oli nykyistä Ugandaa laajempi), hallitsi kuningas Mwanga II, jota sekä kristinuskovaiset että islamistiset lähetyssaarnaajat koettivat houkutella kääntymään uskomuksiinsa. Lähetyssaarnaajiahan käytettiin siirtomaavalloituksissa "etujoukkoina" horjuttamassa siirtomaiksi suunniteltujen maitten yhteiskuntia, ennen armeijoiden niihin menoa.

Tuolla Bugandan kuninkaalla oli tapana rakastella miesten kanssa (hän oli kuninkaana nuorehko mies, sillä hän oli kuollessaankin 37-vuotias) ...
http://www.mambaonline.com/article.asp?artid=7055
http://sendaianonymous.wordpress.com/2010/02/21/the-evil-homosexual-king-mwanga/
http://www.monitor.co.ug/artsculture/Reviews/-/691232/1382544/-/deomb/-/index.html

Ungandan kristinuskomuksella on legenda kuningas Mwangan surmanneen joukon lähetyssaarnaajia ja heidät julistettiin siksi pyhimyksiksi
http://www.buganda.com/martyrs.htm
Nykyään ugandassa vihanlietsoja-ääriuskovaiset väittävä että Ugandaan yritetään tuoda "homoutta" muualta.

Kommenttia muokattu: 03.02.2013 klo 18:44
Linkkejä Ranneliike.netin vanhempiin asiaa koskeviin uutisiin löytyy oikealta, kohdasta LUE MYÖS NÄMÄ. Ranneliike.net on seurannut Ugandan tapahtumia jo ainakin 6 kuuden vuoden ajan. Myös taustoja on selvitelty laajasti. Tässä on "alkupään" uutinen vuodelta 2007. Sen jälkeen amerikkalaissaarnaajat aktivoituivat.
http://ranneliike.net/teema/ugandan-tilanne?cid=10&aid=1311

Amerikkalaiset evankelikaalit toimivat vuonna 2007 aktiivisesti myös Latviassa ja Venäjällä.
http://ranneliike.net/teema/?srt=2&cid=1&aid=1732&kaikki=1