Sana "GAY" ei kelvannut rekisteritunnuksen osaksi

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 1

Atlantalainen mies aikoo haastaa Yhdysvaltain Georgian osavaltion oikeuteen, koska viranomaiset eivät hyväksyneet yhtäkään kolmesta vaihtoehtoisesta hänen toivomastaan auton rekisteritunnuksesta.

Georgiassa autoilijoiden on mahdollisuus hankkia erityisrekisterikilpi autoon 35 dollarin maksusta. Myös 30-vuotias Cyrus Gilbert olisi halunnut itselleen persoonallisen kilven, mutta hänen kaavailemansa 4GAYLIB, GAYPWR tai GAYGUY arvioitiin kuitenkin sopimattomiksi.

Yksittäisten rekisteritunnusten kieltoja perustellaan sillä, että tunnukset saattavat vaikuttaa haitallisesti yleiseen turvallisuuteen tai olla loukkaavia, rienaavia tai halventavia.

Gilbert on todennut olevansa homo mies ja veronmaksajana maksavansa veroja muiden tapaan - ja katsoo oikeudekseen saada käyttää mieleistään kilpeä.


USA:ssa on aiemminkin keskusteltu homoteemaisten rekisteritunnuksien hyväksyttävyydestä. Esimerkiksi vuonna 2005 Utahin osavaltiossa hyväksyttiin "Gay We Go", GAYSROK (Gays are OK) ja GAYRYTS (Gay rights) vasta kädenväännön jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Myös Suomessa on mahdollista hankkia erikoisrekisteritunnus, mutta hinta on merkittävästi kalliimpi kuin Georgiassa. Suomessa erikoiskilvistä joutuu maksamaan 900 euroa.

The Atlanta Journal-constitution: ISUE4U: State sued over banned vanity plates

1 kommenttia