Venäjän suurlähetystön edessä mielenosoitus tänään tiistaina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Koko Venäjää koskeva homopropagandalaki on tulossa Venäjän duuman käsittelyyn. Ensimmäisen käsittelyn piti olla tänään tiistaina, mutta se on siirretty tuonnemmaksi. Siirrosta huolimatta Venäjän suurlähetystön edessä pidetään mielenosoitus tiistaina 22.2.2013 klo 12-13. Järjestäjinä ovat Seta ja Amnestyn Suomen osasto. Pyyntö tukimielenosoituksiin on tullut venäläisiltä aktivisteilta. Muuallakin Euroopassa on näinä päivinä tukimielenosoituksia Venäjän suurlähetystöillä.

Ns. homopropagandalaki rikkoisi Venäjän ihmisoikeussitoumuksia. Lain avulla voitaisiin kieltää mielivaltaisesti kaikki homo- ja biseksuaalisuutta tai sukupuolen moninaisuutta käsittelevät julkaisut ja mielipiteenilmaisut. Lain perusteella voitaisiin rangaista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjä niiden toiminnasta. Laki rikkoisi räikeästi sananvapautta, ihmisoikeuksia ja kokoontumisvapautta.

Venäjän suurlähetystö on eteläisessä Helsingissä, osoitteessa Tehtaankatu 1. Mahtipontinen rakennus on graniittia ja vuolukiveä. Se rakennettiin vuonna 1952 osana sotakorvauksia. "Tehtaankatu" oli 1960- ja 70-luvuilla monien nuorten poliitikkojen toivekohde, kun oli saatava kunnollinen asema kotimaisessa sisäpolitiikassa. Kutsuja juhliin odoteltiin kiihkeästi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskustelu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!