Pentagon estää yhä koneiltaan pääsyn monille lgbt-verkkosivustoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain puolustusministeriö estää yhä henkilökunnaltaan pääsyn tietokoneillaan useille verkkosivuille, joilla on teemana seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat. Estäminen on jatkunut, vaikka on kulunut yli vuosi "don´t ask, dont´t tell" -käytännön päättymisestä. DADT kielsi aiemmin avoimesti homojen ja lesbojen palvelemisen armeijassa.

AMERICAblog sai selville että sen sekä Towleroad-nimisen hlbt-teemaisen blogin sivuille ei voinut päästä puolustusministeriön tietokoneilta. Towleroad oli bannattu kategorian "blogit/henkilökohtaiset sivut; LGBT" perusteella ja AMERICAblog oli määritelty poliittiseksi ja aktivisteiksi. Myös lgbt-teemaisiin sotilasasioihin keskittynyt joshseefried.com -sivusto oli jäänyt lgbt-filtterin hampaisiin.

Pentagonille on huomautettu asiasta jo kesällä 2012, mutta asialle ei ole tehty mitään.

AMERICAblogin toimittaja John Aravosis totesi kirjoituksessaan olevan loukkaavaa, että suodatinjärjestelmässä on olemassa luokka "LGBT". Hän pohtii, että kuinka kauan kaiken juutalaisen tai katolisen sisällön sensuuri jatkuisi.

Puolustusministeriö julkaisi asiasta lausunnon sen jälkeen, kun AMERICAblog oli ottanut asian esille ja asia oli saanut julkisuutta ns. valtamediaa myöten. Puolustusministeriön mukaan se ei kiellä kotisivuja perustuen lgbt-sisältöön, vaan koska ne ovat blogeja tai ihmisten henkilökohtaisia sivuja. Pääsy henkilökohtaisille sivuille voidaan estää puolustusministeriön politiikan mukaan turvallisuussyistä.

AMERICAblogin toimittaja ei kuitenkaan ollut tyytyväinen lausuntoon.

Eräitä lgbt-sivustoja on ilmoitettu bannatun siksi, koska ne ovat "poliittisia", mutta samaan aikaan monille vastaaville vähemmän liberaaleille sivuille on ollut avoin pääsy. Myös monien homokielteisten ja esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavien lobbausryhmien sivuille on pääsy, esimerkkinä American Family Association ja National Organization for Marriage.

Viimeisin käänne keskustelussa on, että Pentagonin lehdistösihteeri on lähettänyt AMERICAblogin toimittajalle kommentin. Siinä myönnetään, että asiat eivät ole ihan siten kuin pitäisi ja että erilaisten suodattimien toiminta ei ole täydellistä, jonka vuoksi jotkin sivustot joutuvat tarpeettomasti suodatetuksi. Lehdistösihteeri vakuuttaa puolustusministeriön tukuvan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien soitilaiden oikeutta palvella avoimesti.

AMERICAblog: DOD says it´s banning gay blogs for national security reasons – doesn´t ban FRC´s blog, Red State
AMERICAblog: DOD to investigate complaints that gay blogs, news sites are censored on Pentagon computers
GayStarNews: Pentagon still banning personnel from accessing LGBT websites

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!