GaydarRadio lopettaa - tilalle Gaydio

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Kymmenen vuotta brittimarkkinoilla toiminut Gaydar lopettaa radiotoimintansa ja sen taustalla toimiva yritys aikoo jatkossa keskittyä yksinomaan Gaydar-kontaktipalvelunsa ylläpitoon. Manchesterissa joitain vuosia toiminut Gaydio tuottaa tammikuun 7. päivästä lähtien ohjelmat GaydarRadion entisille kanaville.


GaydarRadio on ollut Britannian suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille suunnattu radiokanava. Se on ollut suosittu kohderyhmänsä lisäksi myös valtaväestön keskuudessa, etenkin musiikkilinjansa vuoksi. Radio on voittanut lukuisia palkintoja ja sillä on yleisöä Britannian ulkopuolellakin, myös Suomessa. Kanavan musiikkitarjonta on keskittynyt pop- ja dance-musiikkityyleihin, persoonavetoisiin ohjelmablokkeihin, joihin myös kuuntelijoita on osallistettu, ja uutislähetyksiin. Lounais-Lontoossa tehdyt lähetykset on välitetty digitaaliradioverkossa Lontoon ja Sussexin seudulla sekä netin kautta.

Gaydio on Manchesterissa kesällä 2006 aloittanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ohjelmaa tekevä radioasema. Se ei tavoittele toiminnallaan taloudellista voittoa. Aluksi se toimi lyhytaikaisten toimilupien turvin, mutta kesällä 2010 se aloitti toimintansa maan ensimmäisenä vakituisena ja ympäri vuorokauden toimivana sateenkaarikansaa palvelevana FM-radioasemana. Ohjelmisto on GaydarRadion tapaan pop- ja hittimusiikkia, juontajavetoisia ohjelmablokkeja sekä lyhyitä uutislähetyksiä. Gaydion lähetykset ovat kuultavissa Manchesterissa ULA-taajuudella, alueen digitaaliradioverkossa ja netin kautta. Digitaaliradiossa kuuluvuus laajenee maanantaina GaydarRadion entisille alueille.

GaydarRadion takana olevan QSoft Consultingin toimitusjohtaja sanoo, että kaikkien GaydarRadion kanssa toimineiden on syytä olla ylpeitä siitä, mitä asema on saavuttanut. Hän lisää, että digitaaliradio-toimiluvan siirto Gaydiolle takaa sen, että GaydarRadioon sijoitettu aika ja rahat jatkavat elämäänsä.

Gaydar-palvelu kuuluu myös Gaydion tulevissa ohjelmissa mainonnan muodossa ja se on esillä myös toimitetuissa ohjelmissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Radio-ohjelmia sateenkaarikansalle maailmalla

Useissa maissa on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville suunnattua radio-ohjelmatarjontaa, sekä yksittäisten ohjelmien muodossa että radiokanavinakin. Esimerkiksi Australian Melbournessa toimii radioasema Joy ja Kanadan Torontossa Proud FM (CIRR-FM).

Suomessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville suunnattuja radio-ohjelmia on tehty pääasiassa harrastajavoimin. Seta aloitti radio-ohjelmien tekemisen 1980-luvun puolivälissä, kun Helsingissä aloitti toimintansa Radio City. Myöhemmin ohjelmia tehtiin KSL-radion alla Helsingin Lähiradion taajuudella, viime vuosina nimellä Kiimmoliisa Helsinki Gay Radio. Vuoden 2012 alusta lähtien toiminta muuttui epäsäännöllisemmäksi, sillä KSL-radio luopui FM-toimiluvasta. Ohjelmia on sen jälkeen tehty ensisijaisesti verkkoon.

gaydio.co.uk
gaydarradio.com
PinkNews: GaydarRadio to stop broadcasting
Gay-nettiradiot maailmalla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!