Mainontaa HIV-lääkityksen motivaation tueksi

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • jnsto
  • 2

Jos tartuntavaarassa oleva kohderyhmä ei viitsi testauttaa itseään tai ottaa määrättyjä lääkkeitä, tulos on huono. Tauti leviää ja vastustuskykyisiä kantoja muodostuu. Mainonnassa on löydettävä yhteys tepsivään motivaatioon. Oheisessa kanadalaisessa kohdennetussa mainoksessa tarjotaan pysyvää alhaista virustasoa ja siinä pysymistä. Mainos antaa ymmärtää, että kunhan potilas pitää virustasoa alhaalla, elämä voi jatkua. Vaikkapa kuten mainoksen kuvassa.

Mainoksen tukiteksteissä todetaan meidän hyväksyvän erilaisia riskitasoja elämässä joka päivä, ja sen olevan ok. Tärkeää on, että riskinottajalla on riittävästi tietoa ollakseen sinut sen riskitason kanssa, jonka ottaa. Tekstit huomauttavat, että kaikkiin kampanjassa esitettyihin tartunnantorjunnan vaihtoehtoihin sisältyy kuitenkin seksuaaliterveydellinen riski.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Niin, täysin varmaahan edelleenkin on se, että tuo hiv voi tarttua suojaamattomassa seksi/veri-kontaktissa, vaikka virustasot olisivat kuinka mittaamattomissa.
Tartunnan voi saada suun, sukuelinten ja ihokontaktin kautta hiv-viruksen kantajalta sekä aktiivinen että passiivinen osapuoli.

Samoin täysin varmaa vielä nykyään on se, että hiv-tartunnasta seuraa elinikäinen sairaus, jonka kanssa on syötävä lääkkeitä päivittäin loppuelämä ja hiv-tartunnan saanut ei riskittä voi koskaan enään nauttia rakastelusta toisen terveen ihmisen kanssa ilman suojausta. Eli suomeksi, jos esim joku lapseton nuori biseksuaali hurjastelee reissullaan juovuspäissään ja saa hiv-tartunnan, hän ei voi riskittä, toista varmuudella tartuttamatta, enään sen jälkeen ehkä tehdä lapsia.

Nykyäänhän joissain piireissä on yleistynyt puheet, että hiv-tartunnan saaneella voi virustasot olla mittaamattomissa - eli ettei niitä testeissä näy, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hiv-viruksia kyseisen henkilön elimistössä olisi. Hiv-virusten määrä lisääntyy elimistössä sen jälkeen, jos lääkitystä vähennetään tai lopetetaan eli hiv-virukset pystyvät pysyttelemään elimistössä jossain elossa kuitenkin.
Ja hiv-tartuntaan riittää yhdenkin hiv-viruksen saaminen.

Toinen sukupuolitauti, joka ei parane koskaan, on sukupuoli-herpes, joka oireilee ja voi tarttua läpi koko loppuelämän.

Kommenttia muokattu: 28.12.2012 klo 02:21
Mainoksella yritettaneen tavoittaa sitä aktiivista seksielämää harrastavaa joukkoa, joka tartunnanvaarallisena voisi aiheuttaa melkoisenkin määrän infektioita. Juuri vaikkapa sellaisille (humanin mainitsemille) nuorille biseksuaaleille, jotka joko juovuspäissään tai ihan selvinä ja normaalin viettinsä ohjaamana joutuvat terveytensa kannalta väärään seuraan.