Parisuhteet kohti laillistamista Costa Ricassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Costa Ricassa, väliamerikkalaisessa, vanhoillisessa ja vanhimmista ja taantumuksellisimmista katolisista opeista tiukasti kiinni pitävässä valtiossa alkoi maanantaina keskustelu samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten suhteiden virallisesta tunnustamisesta. Maan presidentin Laura Chichillan hallitus ilmoitti nimittäin lähettävänsä yksikamarisen parlamentin käsittelyyn rekisteröityjä parisuhteita koskevan lakiesityksen.

Maan sateenkaarijärjestön ”Movimiento Diversidad de Costa Rica” puheenjohtaja Marco Castillo totesi: ”On tärkeää, että presidentti teki sen mahdollisimman avoimesti ja että eri poliittisten puolueiden edustajat ovat ilmaisseet tukensa. Kaikki tämä luo myönteisen ilmapiirin, mutta asia on parlamentissa sangen epäselvä. Yhtenä päivänä sanotaan ”Jaa” mutta toisena olemme hyvin epäileviä joidenkin kansanedustajien kannasta.”

Castillo selitti, että vaikka presidentin tuki on tärkeä lain hyväksymiseksi, sosialidemokraattisen hallituspuolueen Partido Liberación Nacional kansanedustajat eivät ole lupautuneet varmasti äänestämään sen puolesta. Hallituksen ja hallituspuolueen kansanedustajien välillä asiasta ei ole syntynyt sopua.
Laki vaatii hyväksytyksi tullakseen yksinkertaisen enemmistön; jos kaikki 57 kansanedustajaa on paikalla, vaaditaan 29 puoltavaa ääntä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Missään Väli-Amerikan maassa ei ole voimassa parisuhdelakia. Latinalaisen Amerikan ja Karibian maista samaa sukupuolta olevien henkiöiden väliset suhteen tunnustetaan virallisesti Kolumbiassa, Uruguayssa, Argentiinassa sekä Meksikon Distrito Federalissa ja Coahuilan osavaltiossa.

El País (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!