Helsinki: Baareja tulee ja menee

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 7
Syksyllä 2012 avattu Terassibar sijaitsee Helsingin Kalliossa Porthaninkadun ja Neljännen linjan kulmassa, toisessa kerroksessa.

Kallioon Porthaninkadun ja Neljännen linjan kulmaan avatusta Terassibar -nimisestä paikasta kerrottiin muutama viikko sitten ja tänään vahvistuneiden tietojen mukaan Kampin Eerikinkadulla sijaitseva Bar Fenix on auki viimeistä päivää sunnuntaina 2. joulukuuta.

Osoitteessa Eerikinkatu 14 on toiminut kahden vuosikymmenen aikana lukuisia homobaareja. Niistä ensimmäinen, vuonna 1992 avattu H2O avasi kadulle myös terassin. Sen yhteydessä toimi Blue Boy. Sittemmin paikalla toimivat Con Hombres, Bar Stuff, ja nyt lentonsa lopettava tammikuusta 2009 toiminut Fenix. Välillä paikassa ehti toimia myös "heterobaari".

Joidenkin mielipiteiden mukaan Eerikinkatu on jäänyt pahasti syrjään sateenkaarevan yöelämän painopisteen siirryttyä Helsingin keskustan osalta Mannerheimintien varrelle aivan kaupungin ytimeen. Mannerheimintiellä Stockmannin tavarataloa vastapäätä sijaitsevat karaokestaan tunnettu Mann's Street, aikuisten miesten suosima Hercules ja hieman nuoremman väen suosiossa oleva dtm.

Aiemmin homobaarikeskittymänä toimineen Ison Roobertinkadun varrella toimii vielä Hugo's Room. Aikanaan alueella toimivat dtm silloisessa paikassaan, legendaariseksikin mainittu Lost & Found ja hetken aikaa Sedun Birdie.

Tuoreita tulokkaita ovat Café-bar Cavalier -niminen kahvila-baari Helsingin Malminrinteessä ja viikonloppuisin auki oleva disco- ja karaokepaikka KGB-Club Senaatintorin tuntumassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kallion vanhin sateenkaarikansan paikoista on Kaarlenkadun Nalle Pub. Myös vuosituhannen alkumetreillä avattu Helsinginkadun Fairytale on ehtinyt jo kunnioitettavaan ikään.

Karhupuiston hienossa lippakioskissa toimiva ja sen ympärille levittäytynyt kesäkahvila Bear Park Cafe vietti sekin syyskuussa 10-vuotisjuhliaan. Karhupuiston liepeillä voi kahvitella myös talvisin, sillä kolme vuotta sitten avattiin Kulma -nimeä kantava kahvio. Kallion baareista tosin monet muutkin ovat myös sateenkaariväen suosiossa, vaikka eivät erityisesti sateenkaarilipulla liputakaan.

Osoitteessa Porthaninkatu 9 sijaitsevan paikan nimi "Terassibar" on jo ennestään tutun oloinen, sillä samalla paikalla on jo vuosia sijainnut Terassibaari -niminen paikka. Uuden yrittäjän myötä nimi on hieman muuttunut. Konsepti on kokenut paljon suuremman muutoksen. Siistiä uutta paikkaa on arvioitu jo myönteisesti.

Palveluopas

7 kommenttia

Fenixin paikalle ei tiettävästi tule uutta gaybaaria.

Kommenttia muokattu: 27.11.2012 klo 19:19
Kyseisessä kiinteistössä jo ennen hååkania toimi sisäpihalla Safariklubi, jonka baaritiskillä homot parveilivat. Kadun puolella oli H2o:n paikalla aasialainen ravintola Feng Kuan. Nuo kaikki ovat olleet mukavia paikkoja, nyt ei ole kuin muistot jäljellä.