Ranskassa osoitettiin mieltä homoavioliittoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Mielenosoituksia järjestettiin Pariisissa ja myös muissa Ranskan kaupungeissa. Poliisi arvioi yhteensä yli 100 000 henkilön osallistuneen marsseihin. Järjestäjien mukaan marssijoita olisi ollut yhteensä 200 000. Marssijat olivat pukeutuneet pinkkiin. He kantoivat kylttejä, joissa luki mm. "Avioliiton puolesta, ei homoja vastaan" ja "Kauan eläköön oikea perhe".

Ranskan hallitus on hyväksynyt lakiehdotuksen, joka takaisi hyväksytyksi tultuaan samat avioliitto- ja adoptio-oikeudet homopareille, kuin nyt on laissa heteropareille.

Ranskalaisista 65% kannattaa homoavioliittoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mielenosoituksista uutisoivat ranskalainen uutistoimisto AFP ja YLE Uutiset.

8 kommenttia

100 000 mielenosoittajaa kuulostaa paljolta, mutta se on kuitenkin vain noin 0,15 % Ranskan asukasluvusta, jos oikein laskin.
Katolinen kultti ei ole enää voimissaan.
Katolista kirkkoa ei noissa uutisissa mainittu millään tavalla. On kuitenkin ilmeistä, että juuri katolinen kirkko on ollut tätäkin mielenosoitusta masinoimassa, eli ottamassa poliittista kantaa, vaikka sen ei pitäisi kuulua heille millän tavalla.

Jotenkin tuntuu huvittavalta, että mielenosoittajat käyttivät pinkkiä väriä symbolinaan. Pinkkihän on mielletty usein homojen väriksi. Olisikohan jollakin mielenosoitusta suunnitelleella tapahtunut lapsus. Tietenkin he saattoivat osoittaa muka-hyväksyntäänsä homojen suuntaan valitsemalla tuon värin.