Kapitalismi on parasta homoille ja lesboille?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Saksassa Gummersbachissa oli maaliskuun lopussa kolmipäiväinen seminaari, jossa pohdittiin sitä, millainen yhteiskuntajärjestelmä luo parhaat mahdollisuudet elää homoina tai lesboina. Seminaarin järjesti liberaalipuoleen lähellä oleva säätiö. Saksan liberaalipuolue on viime vuosina voimakkaasti liputtanut homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta. Liberaalien johdossa on homopoliitikko Guido Westerwelle.

Seminaarissa todettiin, että homoseksuaalisille ihmisille parhaat ihmisoikeudet tarjoaa kapitalismi ja sellainen uskonto, joka ei pyri olemaan kovin fundamentalistinen. Tri Wolfgang Doger (Liberaalista instituutista) on tutkinut homoseksuaalien oikeuksia ja talouden vapautta. Hän vertasi eri maita. Markkinatalous ei ole takuu siitä, että homot saisivat tasa-arvon, mutta se on välttämätön alkuehto. Vain yhdessä maassa, jossa on vain vähän taloudellista vapautta, on suonut homoseksuaaleille runsaasti oikeuksia. Tämä maa on Argentina.

Moderni talous, jossa luovuudella on erityinen asema, suosii avoimmuutta ja suvaitsevaisuutta. Tällaisiin johtopäätöksiin oli päässyt tri Daniel Dettling (Berlinpolis).

Nigel Crawhall pohti Arikan ihmisoikeustilannetta. Kaupunkien ulkopuolella vallitsee agraarinen, perinteinen talous. Tärkeää on jälkeläisten tuottaminen työvoimaksi. Hän suositteli Afrikan homoille ja lesboille: YK:ssa pitää lobata paljon. Näin ovat muutkin vähemmistöt (kansalliset ryhmät) onnistuneet saamaan oikeuksia.

Seminaarissa puhuttiin myös evankelisten kirkkojen suhteesta homoliittoihin. Asennemuutos on ollut nopea.

(Queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!