Vermontin avioliittolaki loppusuoralla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Vermontissa myös lakiasiain komitea on hyväksynyt lakiehdotuksen homoavioliitosta osavaltiossa. Seitsemän demokraattia ja yksi republikaani hyväksyivät lakiehdotuksen. Kaksi republikaania vastusti.

Ylähuone käsittelee asiaa torstaina ja perjantaina. Oletettavasti keskustelu jatkuu sielläkin vilkkaana.

Republikaanien edustaja totesi, että lainsäätäjien tulisi keskittää huomionsa osavaltion taloudelllisen tilanteen korjaamiseen mieluummin kuin tasavertaiseen avioliittoon.

Advocaten uutinen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Selvennys edelliseen: Vermontissa homoavioliitto ollaan lisäämään osavaltion perustuslakiin. Senaatti on hyväksynyt esityksen äänin 26-4, jonka jälkeen se siirtyi alahuoneen eli edustajainhuoneen käsittelyyn jossa lakiasianvaliokunta hyväksyi sen tiistaina äänin 8-2 (yksi republikaani puolesta, kaksi vastaan). Nyt on vuorossa ALAHUONEEN eli edustajainhuoneen käsittely, jossa sen odotetaan hyväksyttävän selvällä enemmistöllä.

"Republikaanien edustajan" kantaa artikkelissa ei kerrota vaan kyseessä on osavaltion republikaaninen kuvernööri Jim Douglas. Kuvernöörin veto uhkaus on kuin pieru kirkossa, vaikutus jää hyvin vähäiseksi sillä mahdollinen veto kumoutuu 2/3 enemmistöllä...
Tänään tulossa jännittävä äänestys Vermontissa: eilisessä "koeäänestyksessä" tulos oli 95-52 mikä ei riittäisi kumoamaan kuvernöörin mahdollista vetoa. Tänään on siis varsinainen äänestys, jossa lakiesitys tarvitsee vähintään 100 ääntä kumotakseen mahdollisen veton. Vermontissa on 150 edustajaa alahuoneessa eli kolme ei äänestänyt eilen. Äänestys ei mene puoluerajojen mukaan eli ellen pahasti erehdy on koko viime yö väännetty lehmänkauppoja puuttuvien äänien saamiseksi. Pidän todennäköisenä että esitys tulee laiksi edistyksellisenä tunnetussa Vermontissa!