Bermuda aikoo kieltää homojen syrjinnän

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Pienen Bermudan saarivaltion kuvernööri George Fergusson kertoi viime torstaina: ”Bermudan ihmisoikeuslaki ei täytä 20. vuosisadan vaatimuksia. Esittelemme uuden lain, joka ottaa huomioon sekä seksuaalisen suuntautumisen että iän.”

Bermudan kuvernööri kertoi viime vuonna hallituksen tutkivan mahdollisuuksia esittää tasa-arvolakia, joka puuttuisi syrjintään, varsinkin seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvään.

Kuvernööri lisäsi: ”Oikeus merkitsee oikeudenmukaisuutta kaikille. Bermuda ei täytä näitä vaatimuksia, ja se on häpeäksi meille kaikille demokraattisessa valtiossa 20. vuosisadalla. Bermudan vuodelta 1981 peräisin oleva ihmisoikeuslaki ei enää täytä 20. vuosisadan demokraattisen valtion ihmisoikeusvaatimuksia.
Hallitus esittää sen takia vanhentuneen lain korvaamista tällä parlamentin istuntokaudella uudella, joka käsittelee suureen määrään ihmisen ominaispiirteisiin liittyvää suojelua, mukaan lukien ikä ja seksuaalinen suuntautuminen.”

Lainsäätäjät ovat kaksi kertaa aikaisemmin (2006 ja 2009) yrittäneet tuloksetta korjata ihmisoikeuslakia seksuaalivähemmistöjen syrjinnän lopettamiseksi.

Bermuda on Englannin merentakainen territorio omine parlamentteineen. Maan kuvernöörin nimittään Englannin kuningatar Englannin hallituksen esityksestä.

Homoseksuaalisuus laillistettiin vuonna 1994, ja seksisuhteet samaa sukupuolta olevien välillä on sallittu 18-vuotiaille kun heterosuhteissa ikäraja on 16. Bermuda on pitkään ollut kuuluisa homojenvastaisuudestaan, ja seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva syrjintä on laillista. Homojen vastainen ilmapiiri pakottaa monet homot muuttamaan muualle, etupäässä Englantiin.

Heinäkuun 30 päivänä saarelle perustettiin sateenkaariväen oikeuksia ajava järjestö Rainbow Alliance of Bermuda. Se järjesti elokuun 17 päivänä yleisen kokouksen, johon osallistui yli 100 ihmistä. Monet osallistujista, heidän joukossaan poliitikkoja, vaativat suvaitsevaisuutta ja lakien muuttamista. Järjestö aloitti myös verkossa vetoomuskampanjan, jossa Bermudan hallitusta vaaditaan muuttamaan ihmisoikeuslakia sukupuolisen suuntautumisen perusteella tapahtuvan syrjinnän kieltämiseksi.

Gay Star News (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta