Yhdysvaltalainen pastori käytti Raamattua homojen oikeuksien puolustamiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Äänestäjät Yhdysvaltain Missourin osavaltion Springfieldin kaupungissa kuluttivat suuren osan kesäänsä keskustelemalla siitä, laajennettaisiinko kaupungin syrjinnän vastainen politiikka koskemaan sateenkaariväestöä. Keskustelun pyörteessä paikallinen pappi nimeltään Phil Snider astui elokuussa kaupunginvaltuuston eteen pitääkseen ”raivoisan saarnan” homojen oikeuksista.

”Olen huolissani kaupunkimme tulevaisuudesta. Luettaessa Raamattua tarkasti tulee selväksi, että homojen oikeudet ovat vastoin Jumalan sanan totuutta. Kuten eräs saarnaajaa varoittaa, ihminen astuu Jumalan piirtämien rajaviivojen yli ja suodessaan erityisoikeuksia homoille ja lesboille hän ottanut vielä yhden askeleen vetääkseen Jumalan tuomion maamme päälle.”

Melkein kolme minuuttia kestäneiden huomautustensa loppupuolella Snider käänsi käsikirjoitusta myöntäen, että hänen puheensa oli nostettu rotuerottelua vaativista rasistisista puheista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

”Olen pahoillani että otin väärät muistiinpanot mukanani. Ilmenee, että asiat, jotka olen esittänyt teille koko tämän ajan, ovat suoria lainauksia rotuerottelua kannattavilta valkoihoisilta saarnaajilta 1950- ja 1960-luvulta. Olen vain poistanut ”rodullisen integraation” ja korvannut sen ilmaisulla ”homojen oikeudet”.

Towleroad (USA)
Snider Youtubessa

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • puppeliassi
  • 25.10.2012, 23.42
Tämä on hyvä juttu. Ja tiedän että homofoobikot tulevat tästä raivoamaan.

Heidän mielestään jos homoja ei tapetaan niin sitten tulee moniavioisuus ym.

Mutta mulla on oma näkökanta: mitä se valtiolle tai kenellekkään muulle kuuluu mitä AIKUISET ihmiset tekevät keskenään vapaaehtoisesti esim mies+nainen tai mies+mies tai mies+nainen+nainen?

Vihreät nuoret sentään ottivat asiassa kantaa muistaakseni eduskuntavaalien aikaan ja myös yksi piraattipuolulainen kirjoitti blogiinsa juuri sitä että miksei molempia voida ajaa samaan aikaan?
Ja yksi piraattipuolueen ehdokas oli hyvä mielipide minkä olisi hyvä levitä laajemmalle: vaikka hän ei pidä homoista ei pidä kuitenkaan polkea heidän oikeuksia. Hän kannatti sukupuolineutraalia avioliittoa.