Tasmanian parlamentin alahuone hyväksyi homoliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Australialaisen Tasmanian osavaltion parlamentin alahuone hyväksyi elokuun lopussa homoavioliittolain Työväenpuolueen ja Vihreiden äänin. Näiden puolueiden edustajat ja yleisö taputtivat käsiään lain tultua hyväksytyksi. Lain lähetekeskustelun aikana vuodatettiin kyyneleitä ja lainattiin Raamattua Työväenpuolueen ja Vihreiden edustajien jonottaessa puheenvuoroa.

Liberaalien johtaja Will Hodgman oli ainoa, joka ääneen vastusti lakia. Hän sanoi puolueensa uskovan, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia.

Ensimmäisen kerran osavaltion historiassa alahuoneen käsittelyyn tullutta lakia tukivat yhdessä Työväenpuolueen ja Vihreiden johtaja.

Työväenpuolueen johtaja Ms. Lara Giddings totesi: ” En usko, että joidenkin yksilöiden ehkä tuntema moraalinen torjunta homoavioliittoja kohtaan on pätevä syy sallia syrjinnän jatkumisen 20. vuosisadalla.

Lain kohtalo on epävarma ylähuoneessa, jonka 15 edustajasta 13 on riippumatonta ja moni ei ole vielä ilmaissut kantaansa. Liberaalit taas väittävät lain hyväksymisen johtavan siihen, että Tasmania joutuu maan korkeimman oikeuden syyniin. Ms Giddings on taas saanut laillisilta neuvonantajiltaan päinvastaisen viestin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tasmania oli viimeinen Australian osavaltioista, joka dekriminalisoi homoseksuaalisuuden vuonna 1997.

Sky news (Australia)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!