San Diegon pormestari kehotti äänestäjiä tukemaan homoliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

San Diegon pormestari Yhdysvaltojen Kaliforniassa Jerry Sanders kehotti TV-mainoksessa kansalaisia tukemaan tasa-arvoista avioliittoa kaikille. Tallenteessa, joka oli määrä lähettää Republikaanisen puolueen puoluekokouksen aikana Floridan Tampassa, pormestari puhui tuestaan homoavioliitoille ja sanoi hänen oman puolueensa, Republikaanisen puolueen muuttuvan mitä tasa-arvoiseen avioliittoon tulee.

Pormestari lisäsi: ”Vuonna 2007 ilmaisin tukeni tasa-arvoiselle avioliitolle kahdesta syystä: perhe ja vapaus. Republikaanina uskon vanhoillisiin arvoihin, kuten vastuuseen ja hallinnon rajoittamiseen. Avioliitto vahvistaa perhettä, ja sitä me tarvitsemme enemmän tässä maassa, emme vähemmän.”

Demokraattisen puolueen odotetaan tukevan tasa-arvoista avioliittoa puoluekokouksessa tässä kuussa. Samassa kaupungissa järjestettävän gay pride-mielenosoituksen tavoitteena on kerätä tukea ja lisätä tietoisuutta ennen kokousta.

Pink news (Englanti)

1 kommenttia

San Diegon pormestarin lisäksi avioliittotasa-arvoa ajavat pormestarit kuuluvat Mayors for the Freedom to Marry -järjestöön, jossa on tällä hetkellä yli 200 jäsentä, niin suurista kaupungeista kuten New York, Los Angeles, Boston, Houston, Chicago, Washington DC, San Francisco sekä muista kaupungeista Kansasia myöten.
Näistä pormestareista muiden muassa Houstonin Annise Parker ja Portlandin (Oregonin suurin kaupunki) Sam Adams kuuluvat sateenkaarikansaan.

Tietoa järjestöstä. Oikealla luettelo siihen liittyneistä pormestareista:

http://www.freedomtomarry.org/pages/mayors-for-the-freedom-to-marry

Pormestarien julkilausuma:

http://www.freedomtomarry.org/expressionengine.php?/pages/mayors-for-marriage-statement

***
Tässä yhteydessä voidaan mainita Mary Kay Henry, jota pidetään Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimpana lesbona. Hän johtaa yli kaksimiljoonaista ja nopeasti kasvavaa palvelualojen ammattiliittoa. Hän on toiminut myös aktiivisesti hlbt-työntekijöiden oikeuksien puolesta useita vuosia.
Yksi pitkähkö haastattelu:

http://www.sgn.org/sgnnews38_31/page4.cfm

Kommenttia muokattu: 02.09.2012 klo 00:17