Maailman AIDS-konferenssi: Act Up –protesteja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maailman AIDS-konferenssissa Washingtonissa on jälleen nähty protesteja. Act Up –henki on yhä elossa. Kanadan terveysministeri Leona Aglukkag piti keskiviikkona iltapäivällä avauspuhettaan, mutta lämpimien applodien asemasta hän saikin kovaäänistä kritiikkiä. Aids Action Now –ryhmän (ANN) aktivistit levittivät banderollinsa ja vaativat konferenssiyleisöä kääntämään poliitikolle selkänsä. Leona Aglukkaqia syytetään HIVin vastaisen ehkäisytyön supistuksista. Häntä syytetään myös siitä, ettei hän ota huomioon seksikäyttäytymisen riskeistä ja riskien hallitsemisesta saatua tieteellistä tietoa. Kanadassa keskustellaan parhaillaan siitä, onko HIV-positiivisen ilmoitettava HIV-tilanteensa. Aikaisemmin päivällä aktivistit olivat teipeillä sulkeneet Kanadan näyttelyosaston.

Muuten konferenssissa paistaa päivä ja julkkikset käyvät hymyilemässä. Videoviesteissään Elton John ja Hillary Clinton kehottivat maailmaa solidaarisuuteen ja yhdessä taistelemaan immunikatoa vastaan. Näitä rohkaisuja himmensivät kuitenkin monet olemassa olevat konfliktit. Konflikteja on esim. rikkaiden teollisuusmaiden ja kehitysmaiden välillä. Mutta myös läntisissä maissa on ristiriitoja hallitusten ja tartunnan saaneiden välillä.

Kahdeksankymmenluvulla alkanut Act Up –liike on yhä elossa. Yhä edelleeen puhutaan kriminalisoinnista. Washingtonin kaduille ilmaantui keskiviikkona homomiehiä, joilla oli alushousuissa ja t-paidoissa myyttejä ja syytöksiä HIVistä. Tartunnan saaneet kohtaavat näitä myyttejä edelleen arjessaan. Esim. edelleen elää ennakkoluulo vastuuttomasta tartunnan saaneesta. Yhden aktivistin julisteessa luki: ”Juhlin, harrastan seksiä ilman kondomia, olen positiivinen, käyttäydyn vastuullisesti”. Mies kertoi tosielämästä, että mm. riskien minimointi on nyt monimutkaisempaa kuin 20 vuotta sitten, kun on saatu hyvin toimivia hoitomenetelmiä.

(queer.de)


Youtube-video keskiviikon mielenilmauksista Washingtonin kaduilla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Suomessa HIV-tukikeskus on heinäkuun lopun kiinni, eikä nettisivuilla raportoida mitään Maailman AIDS-konferenssista. Positiiviset.net –sivulla on juttu avajaisista. Tieto on haettava joko Ruotsin RFSL:n kautta tai suoraan konferenssin sivulta http://www.aids2012.org/ . Sieltä löytyy mm. ”Humanitarian” Elton Johnin vetoomus. Konferenssin esitelmiä ja puheenvuoroja voi seurata suorana netin kautta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!