Iso risteilijä täynnä miehiä saapui Helsinkiin

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Maanantaiaamuna klo 7 jälkeen, hieman myöhässä, kiinnittyi Helsingissä Länsisataman laituriin Eurodam-risteilijä. Se tuo ison määrän homomiehiä kymmenen tunnin pikavisiitille. Laiva lähti Kööpenhaminasta 24. heinäkuuta, ja sen reitti kulki Tallinnan ja Pietarin kautta Helsinkiin. Risteily päättyy Tukholmaan tiistaina 31. heinäkuuta 2012..

Siitä ei ole tietoa, ovatko laivan 2000 matkustajaa pääasiassa miehiä vai onko mukana myös maksavia heteropariskuntia. Laivalla oli hiljaista, kaikki varmaan vielä nukkumassa. Seuraavana lyhyt kuvareportaasi tältä aamulta


Päivitys klo 11.00

Eteläisessä Helsingissä Tehtaankadulla on jatkuva miesten virta kohti keskustaa. Laivassa on 99% matkustajista homoja. Heistä n. 60% on amerikkalaisia, 40% muualta, eri puolilta maailmaa. Laivassa ei ollut sateenkaarilippua, ja Pietarin-käynnille ei ollut annettu mitään erityisohjeita.

Useimmat ryhmät jatkavat matkaa Tehtaankatua pitkin keskustaan. Olisi hienoa, jos muutaman sadan metrin päässä entinen Tom of Finlandin kotitalo olisi jonkinlaisena maamerkkinä ja nähtävyytenä. Meidän suomalaisten homojen tulisi havahtua esittelemään paremmin omaa kotiseutuamme. Varmaan kiinnostaisi näitä risteilyvieraita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Päivitys 2.8.2012

Eurodam-risteilijä saapui Tukholmaan ja osa risteilyvieraista jää kaupunkiin seuraamaan Tukholman pride-viikkoa. Matka kotiin tehdään lentämällä. Yksi pariskunta kertoi lentävänsä ensin takaisin Helsinkiin ja sitten täältä kotiin Amerikkaan.

Dagens Nyheter oli satamassa vastassa, kun 2000 homoa purkautui laivasta. Joitakin matkustajia haastatellaan videolla. Uutisjutussa kerrotaan, että Visit Sweden -projektissa yritetään tehdä Ruotsin imagosta sellainen, että Ruotsi on maailman gay-ystävällisin matkailumaa. Kolmen vuoden aikana Ruotsissa on tutkimuksen mukaan vieraillut 940 000 HLBTI-turistia.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hbtq-turister-lockas-till-sverige

Audio
Puolenpäivän aikaan joukko amerikkalaisia vieraita oli matkalla kohti keskustaa. He kertoivat, että laivan altaalla on naked-party joka päivä, ja sää on ollut erinomainen. Kuuntele:
Tähän laituripaikalle se kohta saapuu. On jonkin verran myöhässä, mutta näkyy jo kauempana merellä.
Tuolta se ilmaantuu näkyviin, Pihlajasaaren takaa
Taitaa olla myös kilpaileva "papparazzi" liikkeellä
Se on valtava laiva.
Helsinkiin tullaan perä edellä.
Muuta sateenkaarilippua ei ollut näkyvissä.
Tallink lähdössä
Satamahenkilökuntakin päivittelee laivan kokoa. Se on suurempi kuin suurimmat ruotsinlaivat
Kauempana on toinenkin suuri risteilijä
Tällaisena avautuu ensinäkymä Helsinkiin.Katuun on kirjoitettu: Helsinki Centre. Alueelle valmistuu uusi, kauniimpi kaupunginosa vasta vuosina 2024-25 (mikäli meren pinta ei nouse ja peitä koko aluetta)
Veikeitä nuo newyorkilaiset balettitanssijat, Hietalahden altaan reunalla. Tv:n kaupunkitaiteenraati pari vuotta sitten valitsi Helsingin parhaaksi ympäristötaideteokseksi nämä kiiltävät pallot, joita on pitkin länsirantaa.

2 kommenttia

Kyllä tuo risteily oli All Gay Cruse eli komeita homomiehiä laiva täynnä.

http://www.happygaytravel.com/cruises/atlantis/html/vac/Baltic_2012.html

ja oli kyllä komeasti homomiehiä normaaliakin enempi kaupunki täynnä tänään.

Ihan hulppea alushan tuo 2008 rakennettu MS Eurodam

http://en.wikipedia.org/wiki/MS_Eurodam

Toisaalta harmi etteivät risteilyllä olleet iltayötä Helsingissä, toisaalta mihinkäs 2000 homoa lisää Helsingissä olisi mahtunutkaan iltaelämässä.

Kommenttia muokattu: 30.07.2012 klo 21:01
Mielenkiintoinen artikkeli! Tuolla alueella olin vartijana vuodesta 2001 lähtien ottamassa vastaan ja neuvomassa matkustajia. Eikös tuo ole sinun koirasi tuossa kuvassa, Vaeltaja?