Asevoimien on korvattava homokapteenin kärsimä syrjintä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltalainen tuomari Mary McClatchey on määrännyt maan asevoimat maksamaan korvauksen Coloradon osavaltiosta kotoisin olevalle entiselle kapteenille tämän homofobisin perustein kärsimästä syrjinnästä.

Kapteeni Brett William jätti sotilasuran tilapäisesti vuonna 2010 omistautuakseen ilmailulle. Hän toivoi myöhemmin voivansa palata kapteenin virkaan.

Williamsin ollessa ilmailun parissa sotilaiden piirissä alkoi kiertää huhu, että hän olisi homo. Kun Williams halusi palata kapteenin virkaansa, hänet alistettiin tästä syystä valheenpaljastuskokeeseen, jossa udeltiin hänen seksuaalista suuntautumistaan. Ex-kapteeni hämmästyi ja viivytteli kysymykseen vastaamisessa, minkä takia häntä kieltäydyttiin ottamasta takaisin, koska hän ei ollut pystynyt vastaamaan seksuaalista suuntautumista koskevaan kysymykseen.

Juttua tutkinut tuomari tuli siihen tulokseen, ettei valheenpaljastuskoe ole pätevä valittaessa henkilö työhön. Hän muistutti myös, että muita sotilaita oli palkattu, vaikka he eivät olleet pystyneet vastaamaan valheenpaljastuskokeen kysymyksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomari määräsi, että kapteenille korvataan nykyisen sotilaspalkan ja kapteeninpalkan välinen ero ja vaati, että sotilashenkilöille annetaan koulutusta seksuaalivähemmistöistä.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!