Chilen presidentti vahvisti syrjinnän vastaisen lain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Chilen kongressi hyväksyi toukokuussa syrjinnän vastaisen lain sen jälkeen, kun nuori Daniel Zamudio oli murhattu hänen homoseksuaalisuutensa takia. Maan presidentti Sebastián Piñera vahvisti lain, jota oli puitu seitsemän vuoden ajan, La Moneda-palatsissa torstaina järjestetyssä seremoniassa.

Presidentti muistutti seremoniassa: ”Emme saa unohtaa, että vasta syrjinnän, vihan ja ennakkoluulojen seurauksena tapahtuneen Daniel Zamudion julman murhan jälkeen Chile päätti ottaa tämän askelen oikeudenmukaisempaa, kaikki kansalaiset kattavaa yhteiskuntaa kohtaan. Elämme maassa, jossa usein ei ole ollut kylliksi halua kunnioittaa perusihmisoikeuksia.”

Chilen kansalaisten hyvinvoinnista vastaava ministeri Catalina Parot totesi tilaisuudessa: ”Olen vakuuttunut siitä, että Chile on huomenna parempi maa.(...) Meidän täytyy ymmärtyää, ettei erilaisuus saa säikäyttää meitä, että erilaisuus rikastuttaa meitä, että erilaisuus on olennainen osa todellista inhimillisyyttämme.(...) Emme olisi ihmisiä, jos olisimme kaikki samanlaisia, vaan olisimme koneita. Olen kiitollinen erilaisuudesta, elän erilaisuuttani, olen ylpeä erilaisuudestani.”

Chileläinen sateenkaarijärjestö Movimiento de Integración y Liberación Homosexual (Movilh) antoi myös lausunnon: ”Tämä on historiallinen päivä jokaiselle chileläiselle, varsinkin niille ja ryhmille, jotka ovat kärsineet syrjinnästä pelkästään erilaisuutensa takia. Maamme kasvot muuttuvat tänään, ja niillä, jotka joutuvat kärsivmään loukkauksista, ei vain seksuaalivähemmistöillä, on käytössään oikeudellinen työkalu, jolla puolustautua tähän asti rankaisematta jääneitä vääryyksiä vastaan. Arvostamme sitä, että valtio, erityisesti hallitus ja kongressi on ottanut tämän askeleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Meille tällä lailla on nimi. Sen nimi on Zamudio-laki, ja näin haluamme ihmisten muistavan, ettei koskaan enää tapahdu viharikoksia. Kiitos Danielin lain käsittely nopeutui, ja sen takia paras kunnianosoitus tälle asialle ja taistelulle on nimetä laki Daniel Zamudion mukaan.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!