Karhupuiston kioskin tuoleista keskustelua

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006

Karhupuiston kioskikahvilan "terassilla" on kauniina päivänä pulaa istumapaikoista.


Helsingin kaupungin rakennusvirasto teki kesäkuussa valvontaiskuja baarien ja ravintoloiden terasseille. Jokaisesta terassista käytiin ottamassa kuvia ja kuvia on verrattu tehtyihin sopimuksiin. Karhupuiston kioskilla oli 40 tuolia, vaikka maksu oli suoritettu 18 tuolipaikasta. Yhden tuolipaikan hinta on 28,41 euroa. Rakennusviraston mielestä Karhupuistoon mahtuu enemmän tuoleja, mutta niistä pitää maksaa. Niin joutuvat tekemään muutkin yrittäjät.

Karhupuiston kioski on suosittu levähdyspaikka. Ympärillä on hyvin hoidettu puisto. Huomattavasti ahtaampi on esim. Bar Cavalierin terassi. Baariyrittäjä sai terassiluvan kesäkuussa. Katu on ahdas ja kapea, mutta liikenne ei välttämättä häiritse, kun keskitytään seurusteluun. Ja koiran voi ottaa mukaan.

Ensimmäinen homoterassi syntyi Helsingissä aikoinaan H2O-baarin seinustalle. Se oli harppaus avoimeen suuntaan. Myöhemmin siinä oli Con Hombre. Kukaan ei tarkalleen muistanut tänään terassin rakentamisvuotta. Jokohan terassin 20-vuotisjuhlia voisi pitää? Alussa oli ehkä vain penkki, ja varsinainen terassi rakennettiin, kun baaria laajennettiin. Nyt samassa paikassa on Fenix ja sen terassi.

Bar Cavalierin uusi terassi on kapealla kadulla, mutta kyllä sopu antaa tässäkin sijaa. Ei ole valiteltu. Kuvaushetki on klo 14.30, mutta Cavalier avautuu vasta klo 16.
Fenixin eli entisen H2O:n terassilta avautuu kaunis kaupunkinäkymä. Finnqueer-sivustolla Olli Stålström muistelee, että hän istui H2On terassilla jo baarin avaamisvuonna 1992. Suomen ensimmäinen homoterassi, ja se tuntui silloin mahtavalta.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!